Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaFrönyheter – 6 läckra grönsaker att odla

Sugen på att hitta en ny favorit att så i pallkragen eller kökslandet? Vi har botaniserat bland årets nya grönsaksfröer och fastnade särskilt för några färgstarka sorter och läckra sortmixer!


fronyhet2

Lite roligare rödbetor.

Rödbetsmix

Kul med variation! Här är en fin rödbetsmix som ger rödbetor i olika färger – vita, gula, rosa, röda och strimmiga. Direktsås. Weibulls.

Läs också: 7 hälsofördelar med att äta rödbetor

Annons
fronyhet3

Färgstarka minikålhuvuden – jättegoda att woka.

Milda kålhuvuden i miniformat

Rosettkål är en korsning mellan brysselkål och grönkål, de små kålhuvudena växer på plantans stam. Sortmixen Kalettes ger vackra, små löst knutna huvuden. Kan skördas långt in på hösten och klarar även lite frost. Tål ej att torka ut. Äts färsk eller tillagad. Förodlas. Weibulls.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: 5 anledningar att älska blomkål!

fronyhet6

Snygga tomater sticker ut på tallriken.

Tvåfärgad tomat

Dekorativa små, gulorange plommontomater, mörkbruna vid fästet. Plommontomat ’Indigo Kumquat’ påminner om citrusfrukten kumquat. Söt, god smak. För växthus och varma utelägen. Impecta.

Recept: Tomatbröd med örter

fronyhet4

Vackert strimmiga godbitar.

Vilken böna!

Brytböna ’Anellino di Trento’ är trådfri och god – och outstanding när det gäller utseendet med den vackra marmoreringen i lila! Impecta

fronyhet5

Extra stora spenatblad – ekologiskt frö.

Jättelika spenatblad

Läcker Krav-nyhet är spenaten ‘Early Giant’ med extra stora blad – som en hand! Perfekt att rivstarta kökslandet med tidigt på våren eftersom den odlas bäst vid låga temperaturer. Du hinner även med en höstskörd. Weibulls.

Recept: Spenat- och kesofyllda pastarullar

fronyhet1

I år ska morötterna vara gula! Ekologiskt frö.

Gula morötter

Läckert lysande gula morötter vill vi gärna ha! ‘Yellowstone’, ekologiskt frö, är krispig och extra söt. Direktsås. King seeds/Wexthuset.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...