Annons

Annons

Fröknäcke med soltorkade tomater

Baka ett knaprigt fröknäcke med linfrön, solrosfrön och soltorkade tomater. Extra bra är att det dessutom är glutenfritt!

Mejla
Dela (122)
Pinna

froknacke-med-soltorkade-tomater-recept

Enkelt recept på fröknäcke med soltorkade tomater, linfrön och solrosfrön!

TESTA OCKSÅ: Rostad tomatsoppa

• 1 plåt

1 dl linfrön
1 ½ dl vatten
3 soltorkade tomater
1 dl solrosfrön

Dessutom behövs
solrosolja
blå vallmofrön
flingsalt

TESTA OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med valnötter

Annons

1. Blötlägg linfröna i vatten, låt stå i ca 12 timmar.
2. Finhacka de soltorkade tomaterna. Mixa solrosfröna i mixer och tillsätt därefter de ”slemmiga” linfröna och tomathack.
3. Sätt ugnen på 100°.
4. Pensla ett bakpapper med solrosolja och bre ut smeten tunt och jämnt. Toppa med blå vallmofrö och flingsalt.
5. Grädda i ugnen ca 70 minuter. Öka sedan värmen till 150° och grädda ytterligare ca 35 minuter tills knäckebröden är härligt frasiga.

Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...