Annons

Annons

Fräsch fläderblomssaft

En somrig saft med smak av fläder och citrusfrukter. Både apelsin, citron och lime ger en extra fräsch känsla.

Mejla
Dela (24)
Pinna

fladerblomssaft

Fläderblomssaft

• 1 sats, ca 2 1/2 liter

30 fläderblomställningar
1 citron
1 apelsin
1 lime
3 msk citronsyra
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter socker

1. Se till att blomställningarna är rena och utan ohyra. Klipp bort grova stjälkdelar.
2. Tvätta citrusfrukterna väl och skär dem i tunna skivor.
3. Varva blommorna och fruktskivorna i en ren spann eller stor bunke. Strö över citronsyran.
4. Ge vatten och socker ett uppkok och häll den heta lagen över blommorna i spannen. Låt svalna och täck väl. Låt dra mörkt och svalt i 3–4 dygn.
5. Låt saften rinna av i en silställning.
6. Fyll den avrunna saften på kalla, väl rengjorda flaskor som försluts väl. Förvara mörkt och kallt.

Annons

Tips!
Om apelsinen eller citronen innehåller mycket vitt under skalet bör det tas bort för att undvika att saften får en lätt bismak. Gör så här: Skala av det yttersta gula på skalet och strö det över blommorna. Skär därefter bort allt vitt innan fruktköttet skärs i tunna skivor.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...