Annons

Annons

Frallor med havregryn

Här du bästa receptet på frukostbröd. Degen jäser medan du sover och på morgonen är det bara att baka ut och grädda!

Mejla
Dela (71)
Pinna

frallor-med-havregryn-recept

TESTA OCKSÅ: Nyttiga frallor med dinkelmjöl

• 14–16 st • 12 tim

25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 msk solrosfrön
2 dl fiberhavregryn + cirka 3 dl till utbakningen
½ dl rågkross
10 dl vetemjöl special

Annons

TESTA OCKSÅ: Smoothie med hallon och banan

1. Vispa ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Rör i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en fast deg. Täck bunken noga med plastfolie och låt jäsa över natten i kylen, 8–12 timmar.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Mjöla bakbordet generöst med havregryn. Stjälp ut degen och dela den med en degskrapa. Dra ut degen till längder och rulla dem samtidigt i havregryn. Dela degen i bullar av önskad storlek och lägg på en bakpappersklädd plåt. Snitta varje bulle på diagonalen. Grädda direkt i 12–14 minuter.
4. Låt bullarna svalna på plåten. Det går utmärkt att frysa in överblivna bullar.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...