Annons

Annons

Veterutor med äppelfyllning

Mejla
Dela (0)
Pinna

Har du frågor om matlagning, bakning eller om vilka goda drycker du ska välja till bjudningen? Skriv till våra matredaktörer! Här exempel från veckans tidning:

 

 

 

 

Veterutor med äppelfyllning

Annons

1 bröd, ca 12 bitar

25 g jäst
1/2 dl kall mjölk
1 ägg
1 msk Stevia strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 3 dl vetemjöl
Fyllning
50 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk Stevia strö
1 dl malen sötmandel
3/4 dl sockerfri äppelmos
Pensling och garnering
1 ägg
1/2 dl hackad mandel

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt ägget och strösötmedel. Klicka ner matfettet och tillsätt vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och skär av ca en tredjedel.
4. Smörj en liten långpanna, ca 18×25 cm, med matfett eller klä med bakpapper. Kavla ut den större degbiten och lägg ner i formen så att den täcker bottnen.
5. Fyllning: Rör samman matfett, strösötmedel och mandel. Bre eller klicka ut fyllningen i formen. Bre över sockerfri äppelmos.
6. Kavla ut den mindre degbiten och lägg ner i formen så att den täcker fyllningen. Pricka kakan lätt med en gaffel.
7. Ställ kakan att jäsa till ca dubbel storlek, ca 50 minuter. Sätt ugnen på 200°.
8. Pensla den färdigjästa kakan med lätt uppvispat ägg och strö över hackad mandel.
9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12–15 minuter.

tips!
Brödet kan även kalljäsas i kylskåpstemperatur i 6–8 timmar.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...