Annons

Annons

Fixa fina fötter hemma!

Glöm inte bort dina fötter – ge dem lite omvårdnad hemma! Gör ett fotbad, fila fötterna och klipp tånaglarna. Här är fotvård för hemmabruk i fem enkla steg!


fotvard-hemma-tips

Ta hand om dina fötter hemma – unna dig ett uppmjukande fotbad!

Bästa tipsen: Så fixar du fina fötter hemma

1. Fotbad med olja

Börja med ett uppfriskande fotbad med lite olja som mjukar upp hud, naglar och nagelband. Vattnet ska helst ha en temperatur på 30–38 grader. För varmt vatten kan ge brännskador på huden, speciellt om man är diabetiker med nedsatt känsel. Sätt en armbåge i baljan, precis som när man badar små barn, tipsar Karolina.

2. Försvar mot hudsprickor

Torka fötterna ordentligt, även mellan tårna. Hel, ren och smidig hud är bästa försvaret mot hudsprickor, där det lätt fastnar bakterier som ger grogrund för fotsvamp, vårtor och infektioner.

Annons
fotvard-hemma-tips

Fila dina fötter försiktigt.

3. Fila fötterna

Fila lätt och försiktigt bort torr hud och förhårdnader. Alltför intensivt filande kan ge motsatt effekt och snabbt göra huden hård igen eftersom förhårdnader och liktornar uppkommer av tryck, det är kroppens naturliga försvar.

4. Klipp tånaglarna

Följ tårnas form när du klipper. Vill du klippa rakt av så runda av kanterna med en fil. Ser du dåligt eller inte riktigt når ner, fila i stället ner naglarna så att du inte skadar nageln och nagelbädden.

fotvard-hemma-tips

Glöm inte underlack när du målar tånaglarna.

5. Smörj in dina fötter

Avsluta med att smörja in fötterna med en skön crème, anpassad för dina fötter. Vill du lacka naglarna, glöm inte underlacket, inte bara för att nagellacket ska sitta bättre utan också för att undvika att naglarna gulnar.

 

Text: Kristina Müller

Bild: IBL

Här är strumporna som ger fina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Läs mer och beställ här!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...