Annons

Annons

Kronprinsessan blir tecknad seriefigur!

Pryder Kalle Anka-omslag.


Allers systertidning Svensk Damtidning är först med att berätta att kronprinsessan kommer att bli ”ankifierad” inför 40-årsdagen. I det senaste numret av Kalle Anka-tidningen kommer hon pryda omslaget som tecknad figur.

Annons

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

Gilla Allers på Facebook

På tidningsomslaget ser vi kronprinsessan bli firad av en sjungandes Kalle i födelsedagstårtan.

Omslaget är ritat av den berömda Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun.

– Det har varit en stor ära att få ankifiera Kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger han.

Tidningen kommer bland annat innehålla en Kalle Anka-tidslinje över Victorias liv och texter om andra prinsessor som har figurerat i Ankeborg.

Däremot har kronprinsessan ännu inte fått något Ankeborgsnamn. Det kommer fans och läsare få möjligheten att bestämma genom att rösta på Facebook, skriver Egmont i ett pressmeddelande.

Källa: Svenskdam.se
Bild: Stella Pictures

 

 

 

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...