Annons

Annons

Forskning: Använd Facebook och lev längre

Det finns ett samband med att vara aktiv på Facebook och ha ett längre liv, enligt en studie.


I en studie har forskare från amerikanska universitet undersökt 12 miljoner Facebook-profiler och funnit en korrelation mellan längre livstid och närvaro i det sociala nätverket. Resultaten visade att under perioden löpte den genomsnittliga Facebook-användaren 12 procent lägre risk att dö i förtid jämfört med dem som inte använder det sociala nätverket.

Annons
facebook

En undersökning visar att de som använder Facebook lever längre. Bild: Shutterstock

En annan slutsats var bland annat att de Facebook-användare som hade många vänner även löpte lägre risk att dö för tidigt. Mest positiv för hälsan är funktionen där man blir taggad i en bild.

Social interaktion bra för hälsan

Att social interaktion med andra är förknippat med ett längre liv konstaterades i en studie 1979 då forskare kunde visa på att personer som socialiserade med andra generellt levde längre.

Forskarna ska nu titta närmre på hur resultaten av den nya undersökningen kan användas för att förbättra folkhälsan men poängterar också att det inte är Facebook-användande i sig utan social interaktion som förlänger livet.

Läs också: Fet ost är bra för hjärtat

– Att interagera online verkar vara hälsosamt när det är i lagom doser och kompletteras av interaktion i verkliga livet, säger William Hobbs som skrivit forskningsrapporten, till CBS News.

Källa: CBS News

Läs också

Ät chili och få ett längre liv

chili-puff

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...