Annons

Följ med till det vilda, charmerande Sydafrika!

Följ med på ett spännande äventyr i Sydafrika med besök i Kapstaden, Nelson Madelas Soweto och safariutflykter bland exotiska djur!

Mejla
Dela (0)
Pinna

På den afrikanska sydspetsen finner vi Sydafrika. Landet är vidsträckt och har ett mycket varierat klimat, eftersom det breder ut sig över flera klimatzoner. Sydafrika omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Eftersom landet ligger långt ner på södra halvklotet är årstiderna tvärtom jämfört med Sverige. Hösten infaller i april–maj, vintern i juni–augusti, våren i september–oktober, och i december–mars är det ljuvlig sommar! Det är dessutom ingen tidsskillnad från Sverige.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Vi kommer att bo på fyra olika hotell under vår rundresa, däribland på en härlig safari lodge med helpension. Resan blir rik på upplevelser. De första dagarna tillbringar vi i och runt Kapstaden som ofta kallas för världens vackraste stad. Den ligger vackert i skuggan av Taffelberget. En av dagarna tar vi linbanan upp till toppen av berget för att njuta av den magnifika utsikten över Atlantens klarblå vatten!

Ett måste när man är i Sydafrika är att åka på safari. Det ska vi självklart göra! Vi kommer att uppleva den vilda naturen från öppna safaribilar där vi på nära håll förhoppningsvis får se det som kallas ”The Big Five”: lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning.

Vi besöker även Godahoppsudden, vars yttersta del i dag är ett naturreservat. Även här lever djuren fritt. Förhoppningsvis får vi se apor, zebror, antiloper, strutsar och hjortar, och uppe i himlen den mäktiga albatrossen och den svarta örnen.

Det finns gott om sevärdheter i Sydafrika. Landet passar dig som vill ha ut det lilla extra av din semester. Den gamla fängelseön Robben Island är i dag en mycket populär turistattraktion. Det var här som Nelson Mandela satt fängslad i nitton år. På ön guidas du runt av före detta fångar och fängelsevakter. Ön står i dag med på Unescos världsarvslista.

Vi får också en guidad tur i ett par township, det som brukar kallas för kåkstad på svenska. Dessa stadsdelar byggdes under apartheidperioden och det är en intressant upplevelse av en vardag som är långt från vår egen. Vi kommer att få lyssna på musik med äkta afrikanska rytmer.
Att bo på en vingård i Stellenbosch utanför Kapstaden är som hämtat ur en film. Vinrankor så långt ögat kan nå, stillhet och fantastiska solnedgångar. Vi vandrar även runt i den storslagna botaniska trädgården i Kirstenbosch.

Höjdpunkter på resan

4 olika fantastiska hotell.
Besök på vingårdar med vinprovning.
Guidade turer i ett township, kåkstad.
Fantastiska naturupplevelser.
Smakrika afrikanska viner.
Ett flertal safariutflykter.

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...