Annons

Annons

Fnasiga knyten med getost och rabarberkompott

Det här receptet på smördegsknyten med rabarberkompott och getost är inte svårt. Gör kompotten i förväg så går det snabbt när det väl är dags.


Fnasiga och ljumma smördegsknyten fyllda med getost och rabarberkompott.

Smördegsknyten med getost och rabarberkompott – recept

Du får ut 20 små knyten på en sats. De kommer att bli favoriter så gör gärna fler.

Annons

 

• 20 st • 45 min

Rabarberkompott

125 g rabarber
1 msk vatten
knappt 1 dl strösocker

Smördegsknyten

1 rektangulär smördeg, 250 g
ca 140 g getost

Pensling

1 ägg
flingsalt
skalade hampafrön

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kompott: Skiva rabarbern och koka ihop med vatten och socker tills det är krämigt och gott. Låt svalna.
3. Knyten: Rulla ut smördegen och dela med kniv i 20 lika stora bitar. Klicka ut drygt 1 tsk getost och 1 tsk rabarberkompott i mitten av varje smördegsruta, vik hörnen över fyllningen och tryck ihop som ett knyte.
4. Pensla dem med ägg och strö över flingsalt och hampafrön. Grädda i ugn i ca 25 minuter.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...