Annons

Flodkryssning på Donau

Följ med på en behaglig resa genom sju länder och fem huvudstäder under elva innehållsrika dagar på Donau. En fantastisk flodkryssning som blir ett minne för livet!

Mejla
Dela (0)
Pinna

Från Donau kan vi se
 Bratislava slott. Foto: Fotolia

Kryssning är verkligen ett avslappnat sätt att resa på. Man har hela tiden ”hotellet” med sig, samtidigt som man reser genom hänförande natur, vackra städer och mysiga byar.
Tillsammans med vår norska och mycket kunniga reseledare Tone Mjøberg tar vi del av höjdpunkterna, och sådana finns det många av. Områdena vi reser genom har olika kulturer och en spännande historia, något som reseledaren kommer att berätta om under resan.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Besök katedralen Petrus-basilikan i romantiska Pécs
i Ungern. Foto: Fotolia

Vi går på guidade stadsrundturer i Bukarest, Vidin, Belgrad, Budapest, Bratislava och Wien. I Pécs lyssnar vi på en orgelkonsert i den vackra katedralen. Vi besöker Novi Sad i Serbien och Vukovar i Kroatien, och utanför Belgrad intar vi en hemma hos-lunch ute på landsbygden.

Njut av en vacker kväll i hamnen
i Belgrad, Serbien. Foto: Fotolia

 

Seglatsen genom Järnporten bjuder på helt hänförande naturscenerier, och vi får bland annat se stenskulpturen av kung Decebalus.

I den trånga passagen 
Järnporten mellan Serbien och Rumänien finns stenskulpturen Decebalus
 huvud. Foto: Aller Travel

Under kryssningen umgås vi på soldäck, njuter av underhållning och mat, och det blir även vinprovning ombord. I resan inkluderas ett stort utflyktsprogram, helpension och levande musik ombord på kvällarna.

Dubbelhytterna på båten, M/S Der kleine Prinz, har utsikt. Foto: Aller Travel

Båten vi reser med, M/S Der kleine Prinz, är en populär båt bland skandinaviska turister. Den totalrenoverades vintern 2016/2017 och är ett första klassens kryssningsfartyg, med stort soldäck, bar och en tjusig salong med panoramautsikt.

Höjdpunkter:
• Vi reser genom 7 länder och 5 huvudstäder.
• 9 utflykter ingår i resan.
• Helpension och underhållning på båten.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.

Artikeln publicerades först på Året Runt.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...