Annons

Annons

Fläskfilé på spett med het salsa

Recept på grillspett med fläskfilé, baconlindade aprikoser och rödlök. Serveras med en salsa med chili.


Fläskfilén varvas med baconlindade aprikoser och rödlök.

Fläskfilé på spett med het salsa – recept

• 8 st • 40 min

600 g fläskfilé
1 stor rödlök
1 pkt bacon, 140 g
16 torkade aprikoser
2 msk olja
2 tsk torkad oregano
salt
peppar
4 kvistar färsk oregano

Aprikossalsa med chili

200 g torkade aprikoser
1 röd chili
½ rödlök
½ dl olivolja
salt

Dessutom behövs

8 grillspett

Annons

1. Låt aprikoserna till salsan ligga i blöt ca 30 minuter.
2. Putsa fläskfilén ren från hinnor och senor och dela i 3 cm tjocka skivor. Skala och klyfta sedan röd-
löken.
3. Dela baconskivorna på mitten och linda in aprikoserna i dem.
4. Trä grillspetten med fläskfilé, rödlöksklyftor och baconlindade aprikoser, ca 2 av varje ingrediens på varje spett.
5. Lägg spetten på ett fat och pensla med olja, tillsätt torkad oregano, salta och peppra runt om.
6. Grilla först på indirekt värme så att köttet blir genomstekt, 15–20 minuter. Grilla sedan över glöden så att spetten får en fin grillad yta.
7. Aprikossalsa: Häll av vattnet från aprikoserna, hacka dem i mindre bitar och lägg i en skål. Finhacka chili och rödlök och tillsätt i skålen. Välj själv hur mycket chili du vill ha beroende på hur stark du vill ha din salsa. Tillsätt oljan. Smaka av med salt.
8. Garnera gärna spetten med färsk oregano och servera med den heta och syrliga salsan.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...