Annons

Annons

Flädersaft med citron

Testa vårt läckra recept på flädersaft med citron, härligt uppfriskande och precis så lagom söt-syrlig som saft ska vara!

Mejla
Dela (36)
Pinna

Tips!


Har apelsinen eller citronen mycket vitt under skalet? Skala då först av det yttersta gula på skalet och skär därefter bort allt vitt innan fruktköttet skivas. Annars kan saften få en lätt besk bismak.
fladersaft-med-citron-recept

Flädersaft med citron är sommarens bästa recept! Servera gärna som bål tillsammans med några blomställningar, citrus-skivor, färska jordgubbar och isbitar.

• 1 sats, ca 2 ½ liter

30 fläderblomställningar
1 citron
1 apelsin
1 lime
3 msk citronsyra
1 ½ liter vatten
1 ½ liter socker

1. Se till att blomställningarna är rena och utan ohyra. Klipp bort grova stjälkdelar.

2. Tvätta citrusfrukterna väl och skär dem i tunna skivor.

3. Varva blommor och fruktskivor i en ren hink eller större bunke. Strö över citronsyran.

4. Ge vatten och socker ett uppkok och häll den heta lagen över blommorna.

Annons

Låt svalna och täck väl. Låt stå svalt och mörkt i 3–4 dygn för att dra.

5. Häll upp blommorna i silställning att självrinna.

6. Fyll saften på kalla, väl rengjorda flaskor som försluts väl. Förvara mörkt och kallt.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...