Annons

Annons

Fisktacos med yoghurtsås

Fisktacos är superpopulärt och inte konstigt det! Det är nyttigt, jättegott och snabblagat. Få ett läckert recept här!


fisktacos-med-yoghurtsas

Enkelt recept på fisktacos med yoghurtsås och limemarinerad yoghurtsås.

Gilla Allers på Facebook

4 pers 30 min

4 torskfiléer à 100–125 g
1 dl mjöl
1 ägg
100 g pankoströbröd
½ dl olja till stekning

Marinerad rödlök
1 rödlök
saft av 1 lime

Yoghurtsås
1 päron
1 dl rysk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Servering
strimlat päron
blandade salladsblad
8 tacobröd, mjuka eller hårda

1. Marinerad rödlök: Skala rödlöken och skiva den tunt.

Annons

Lägg i en skål, pressa över limesaft och låt dra i minst 10 minuter.

2. Dela fisken i mindre bitar. Vänd varje bit i mjöl, sedan i ägget och till sist i pankoströbrödet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fiskbitarna gyllenbruna.

3. Yoghurtsås: Dela päronet i mindre bitar och ta bort kärnorna. Mixa med en stavmixer ihop alla ingredienser till såsen till en slät och tunn konsistens.

4. Lägg sallad och några päronstrimlor i tacobrödet, lägg i fisk och limemarinerad rödlök. Ringla över yoghurtsås och servera direkt. 

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...