Annons

Annons

Matig fisksoppa med rotfrukter och dillkräm

Fisksoppa passar både till vardags och fest. Testa vårt enkla recept med torsk, kokosmjölk, rotfrukter, tomat och dillkräm.


fisksoppa-med-torsk-och-kokosmjolk-recept

Fisksoppa med torsk, kokosmjölk och rotfrukter och dillkräm på toppen.

Testa också: Klassisk fisksoppa med lax och räkor

Fisksoppa med torsk och 
kokosmjölk – recept

• 4 pers • 30 min

Testa också: Krämig fisksoppa med torsk – klar på 25 minuter!

500 g fiskfilé
5 medelstora potatisar
1 stor morot
¼ kålrot
1 gul lök
1–2 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 förp krossade tomater, 500 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar

Annons

Dillkräm
2 dl tjock yoghurt, 10%
ca 20 g hackad dill
salt och peppar

Gilla Allers på Facebook

Garnering
finstrimlad purjolök

Testa också: Torsk med frasigt ost- och örttäcke

1. Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja.
2. Dillkräm: Rör ihop alla ingredienserna. Ställ åt sidan.
3. Koka ihop tomatkross, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Smaka av med peppar och salt.
4. Dela fisken i 3x3x3 cm bitar och sjud försiktigt i soppan ca 5 minuter. Vänd ner rotfruktsfräset.
5. Servera med dillkräm och finstrimlad purjolök.

Bild: Ralph Månsson

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om multihackaren här och få ett fint erbjudande på en egen!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...