Annons

Annons

Allt-i-ett-gryta med torsk

Laga en värmande och mustig gryta med torsk, potatis, curry, dill och buljong. Enkelt recept som är färdigt på 30 minuter.


fiskgryta-med-torsk-och-curry-recept

Fina fisken i sällskap med potatis, purjolök och curry.

Fiskgryta med torsk och curry – recept

Lättlagat och värmande är detta recept på fiskgryta med torsk, potatis och curry och potatis.

● 4 pers ● 30 min

4 bitar torsk à 150 g
salt och peppar
6–7 potatisar
1 purjolök
½ knippa dill + lite till garnering
2 msk curry
ca 4 dl fiskbuljong

Annons

1. Krydda torsken med salt och peppar. Skala potatisen och skär den i mindre tärningar, ca 2×2 cm.
2. Strimla purjolöken tunt. Finhacka dillen. Lägg purjolöken och potatisen i en kastrull. Tillsätt curryn. Häll på buljongen, den ska knappt täcka potatisen. Strö dillen över och koka tills potatisen känns nästan mjuk, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg fisken ovanpå och låt småkoka under lock tills fisken känns klar, ca 5 minuter. Servera med dill på toppen.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...