Annons

Finn kärleken på nätet!

Mejla
Dela (0)
Pinna

finn-karleken-pa-natet

Har du funderat på att testa nätdejting? Nu kan det vara läge att göra det. Under jul och nyår är det nämligen högtryck på dejtingsajterna. Här får du veta var du kan börja leta efter kärleken.

 

match.com

Slogan: ”Det börjar med ett klick”

Annons

Beskrivning: Match har funnits sedan 2002 och skriver på sin sida att man både kan hitta en trevlig dejt och en livslång kärlek bland de många medlemmarna. Här finns över 250 000 registrerade medlemmar och 20 000 sägs vara aktiva varje dag.

Gilla Allers på Facebook

Kostar: Det kostar ingenting att bli medlem och som gratismedlem kan du skapa en profil och titta på andras profiler. Men mycket mer kan man inte göra, så om du vill kunna skicka meddelande och chatta och se vem som besökt din profil måste du bli betalmedlem. Man kan välja att bli medlem i en, tre eller sex månader, en månad kostar 349 kr.

 

Be2

Slogan: ”För singlar som söker något mer än dejting”

Beskrivning: Be2 är en snabbt växande dejtingsajt, här finns 360 000 singlar, de kvinnliga medlemmarna är något fler. Här kan man göra personlighetstester och bli matchad gentemot andra medlemmar, på så sätt ser man enkelt om man passar ihop mot bakgrund av ålder, intressen och egenskaper. Därefter kan man skicka mejl till de medlemmar man tycker verkar mest intressanta.

Kostar: Det är gratis att lägga upp en profil, att göra personlighetstestet och att se resultatet. För att få kontakt med andra medlemmar krävs ett abonnemang, du kan välja mellan tre, sex och tolv månader. Det billigaste alternativet är att bli medlem i tolv månader, det kostar 199 kronor/månad.

 

50plusmatch

Slogan: ”Dejting för aktiva 50-plussare”

Beskrivning: Är precis som det låter en sajt för dig som fyllt 50, och vänder sig till dem som aktivt letar efter en seriös relation. De flesta medlemmar är mellan 50 och 65 år, kvinnorna är något fler än männen. Enligt sajten har cirka 127 000 meddelanden skickats mellan medlemmarna i år.

Kostar: Du kan börja med ett gratis medlemskap, som innebär att du kan lägga upp en profil och besöka andras profiler. Du kan även söka efter andra singlar och svara på meddelanden.  För att skicka privata meddelanden till andra medlemmar måste du bli betalande medlem. Då får du full tillgång till alla funktioner, som att se vem som har besökt din profil. En månad kostar 249 kr, det billigaste alternativet är det ettåriga abonnemanget, som kostar 69 kr/månad.

 

mötesplatsen.se

Slogan: ”Hitta kärleken på nätet”

Beskrivning: Mötesplatsen har funnits sedan 2001. När SVT:s konsumentmagasin Plus testade olika nätdejtingsajter blev Mötesplatsen bäst i test. Här finns 140 000 aktiva medlemmar. Enligt sajten är 47 procent kvinnor och 53 procent män. Det finns även en kundtjänst som är öppen varje dag mellan 8 och 23.

Kostar: Du kan registrera dig och skapa en profil utan att det kostar något, men för att kunna chatta och mejla med andra medlemmar måste du bli VIP-medlem. Det kostar 299 kr/månad, det finns även tre- och sexmånaders abonnemang.

 

Parship.se

Slogan: ”Hitta den som passar dig bäst”

Beskrivning: 23 000 singlar i veckan registrerar sig på Parship, kan man läsa på deras hemsida. Här kan du fylla i ett personlighetstest och sedan direkt få förslag på lämpliga singlar att kontakta. Könsfördelningen är jämn, cirka 50/50, och medelåldern är cirka 45–50 år, och enligt Parship är 52 procent av medlemmarna akademiker. Parship har även en sajt som riktar sig särskilt till homosexuella: se.gay-parship.com

Kostar: Gratis att registrera sig, göra personlighetstestet och få matchningsförslag. För att kunna kontakta andra krävs att du blir betalande medlem, i tre, sex eller tolv månader, lägsta kostnaden är 299/mån för ettårigt medlemskap.

 

e-kontakt

Slogan: ”Sveriges största dejtingsajt”

Beskrivning: E-kontakt har funnits länge och enligt sajten själva har de över 700 000 medlemmar registrerade, varav många är aktiva. Genomsnittsåldern ligger på cirka 40 år, men här finns även en hel del medlemmar som är 50-plus och sajten har fått beröm för att vara lättjobbad och enkel och för att ha en seriös framtoning.

Kostar: Det är gratis att registrera sig och att skapa en profil. Man kan surfa runt lite och kika på andra medlemmars profiler, men som på många andra sajter måste man teckna ett  abonnemang för att kunna skriva meddelanden, chatta och flirta. Om du vill bli betalande medlem kostar en månad 279 kronor, och det finns även abonnemang på tre eller sex månader.

 

Läs mer:

Kärlek är…

Kram hellre än kräm

 

 

Text: CECILIA ERICSON

Bild:  SHUTTERSTOCK

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...