Annons

Annons

Filip Hammar om föräldraskap och arbete: ”Det är svårt att hitta en balans”

Lars Lerin har blivit pappa och i den nya säsongen av "Vänligen Lars Lerin" dyker han ner i föräldraskapet. När Lars Lerin träffar Filip Hammar i Malmö blir det ett samtal om balansen mellan barn och arbete och känslan att aldrig riktigt räcka till.


Konstnären Lars Lerin har än en gång gett sig ut för att söka nya vänner och människor har är nyfiken på.

Konstnären Lars Lerin tillsammans med sin man Manoel "Junior" Marques och sonen Rafael. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Konstnären Lars Lerin tillsammans med sin man Manoel ”Junior” Marques och sonen Rafael. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Men en hel del har hänt sedan första säsongen av ”Vänligen Lars Lerin”. Lars och maken Junior har blivit föräldrar. Mycket kretsar därför kring hans tankar om hur man ska kunna ledsaga en annan människa ut i livet.

Annons

I det fjärde avsnittet träffar Lars Lerin medieprofilen Filip Hammar.

De två träffas på Möllevångstorget i Malmö mitt bland fruktstånd och grönsaksförsäljare. Trots att Filip Hammar är född och uppväxt i Köping, har har tillbringat mycket tid i Malmö. Alla lov och somrar åkte familjen ner till ”kontinenten” och bodde i morfars lilla lägenhet.

Gilla Allers på Facebook
Möllevångstorget i Malmö. Bild: Sydsvenskan / IBL

Möllevångstorget i Malmö. Bild: Sydsvenskan / IBL

”Slippa dåligt samvete”

I programmet pratar Lars Lerin och Filip Hammar mycket om familjen och de starka banden. Men också om den svåra balansen mellan att finnas där för sina barn och samtidigt göra karriär.

– Man har kanske olika roller i en familj. Och så är det ju. Det är svårt att hitta en balans mellan sina egna drömmar och det man vill göra och förvaltandet av barnen. Det är då skulden kommer in. Ska jag vara borta nu en månad och jobba. Är det rimligt? Det slåss jag med. Då säger folk att man bara kan vara hemma och slippa dåligt samvete. Men så enkelt tror jag inte att det är, säger Filip Hammar i programmet.

Lars Lerin håller med. Han säger att han inte tror att han skulle vara en bra förälder om han helt tappade sitt yrke.

– Drömmen vore att komma hem efter en resa och vara den perfekta pappan. Men då vill jag lägga mig ner och dra täcket över huvudet i tre dagar. Det där håller på att trasa sönder mig ibland, att aldrig någonsin vara nöjd med sig själv någonstans i livet. Även om jag är mer generös i mitt arbete, säger Filip Hammar i SVT-programmet.

Filip Hammar tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson i "Breaking News". Bild: Patrik Österberg

Filip Hammar tillsammans med parhästen Fredrik Wikingsson i ”Breaking News”. Bild: Patrik Österberg

Ångest för att vara gammal

När duon besöker Malmö stadion blottar också Lars Lerin sin ångest inför att vara en gammal förälder.

– Egentligen kanske jag ska hålla mig undan. En vill ju inte att barnen ska behöva skämmas. Men det kommer de ju att göra oavsett hur man än bär sig åt, konstaterar han.

Filip Hammar och Lars Lerin. Bild: SVT

Filip Hammar och Lars Lerin. Bild: SVT

”Vänligen Lars Lerin” sänds onsdag 1 februari klockan 21 i SVT1.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...