Annons

Annons

Festfin torsk

Får vi lov att bjuda på en av vår kock Jan-Eriks paradrätter?  Torsk med saffransgrönsaker. Ljuvligt gott!


Festfin torsk

Torsk med saffransgrönsaker

● 4 pers ● 40 min

600 g torskfilé eller annan vit fisk
salt och peppar
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal

Grönsaker

3 potatisar
1 röd paprika
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
3 soltorkade tomater
2–3 msk olivolja
½ dl torrt vitt vin
4 dl fiskbuljong
½ pkt saffran
ca 20 svarta oliver

Garnering

färsk basilika

Servering

sallad
bröd

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Krydda fisken med salt och peppar. Mixa sedan basilikabladen med olivolja och blanda i riven parmesanost, pressad vitlök och citronskal. Krydda med salt och peppar.

2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Hetta upp lite olivolja i en gryta eller panna och fräs potatis-, tomat- och grönsaksbitarna lite lätt någon minut. Häll på vin och buljong och tillsätt saffran. Koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en eldfast form och lägg i oliverna. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och fördela basilikablandningen över. Baka i ugnen i ca 10 minuter.

4. Garnera med färsk basilika. Servera med sallad och ett gott bröd.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...