Annons

Annons

Färsbiffar med citron, timjan och fetaost

Ge färsbiffarna extra smak med fetaost, citronskal och timjan – fantastiskt gott! Servera med en kall örtsås och klyftpotatis.


Färsbiffar med fetaost och citron recept

Enkelt och smakrikt recept på färsbiffar med smak av citron, fetaost och timjan!

TESTA OCKSÅ: Lyxiga kalvfärsbiffar med smörstekta grönsaker

Färsbiffar med fetaost och citron – recept

Enkelt recept på färsbiffar med en fyllning av fetaost, citron och timjan. Lyxigt till vardag och fest med fetaostbiffar, broccoli, klyftpotatis och en örtsås som är en variant på tzatziki och gjord på yoghurt, persilja, mynta och vitlök.

Annons

TESTA OCKSÅ: Torsk i ugn med citrusgremolata

• 4 pers • 35 min

Gilla Allers på Facebook

600 g nötfärs
1 msk rivet citronskal
75 g fetaost
2 msk hackad färsk timjan
salt och peppar
400 g broccoli
rapsolja till stekning

RECEPT: Baconfyllda färsbiffar med tomatsås

Yoghurtsås
3 dl turkisk yoghurt
3 msk hackad persilja
1 msk hackad grönmynta
1 vitlöksklyfta
2–3 msk olivolja

Servering
ugnsbakade potatisklyftor

1. Blanda färsen med citronskal, smulad fetaost och timjan. Forma till biffar och krydda med salt och peppar.
2. Dela broccolin i mindre buketter och dela dessa på mitten.
3. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek broccolin på medelvärme. Börja med att steka snittytan först tills den får fin färg. Stek i 3–5 minuter och vänd då och då på buketterna. Ta upp och håll varmt.
4. Häll på lite mer olja i pannan och stek biffarna på medelvärme, 3–4 minuter på var sida.
5. Yoghurtsås: Blanda yoghurt med persilja, mynta, pressad vitlök och olivoljan.
6. Servera biffarna med broccolin, yoghurtsåsen och gärna ugnsbakade potatisklyftor.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...