Annons

Annons

Gratinerade färsbiffar med blomkål och gorgonzola

Det här receptet ger en härlig form med godsaker i form av blomkål, nötfärsbiffar och en krämig sås på smakrik ost.

Mejla Skriv ut
Dela (3.79k)

farsbiffar-med-blomkal-och-gorgonzola-recept

Allt gott i en form – färsbiffar, blomkål och en krämig gorgonzolasås.

Färsbiffar med blomkål och gorgonzola – recept

Ugnsgratinerade saftiga färsbiffar med blomkål och gorgonzola – vi har bästa receptet!

• 4 pers • 50 min

600–700 g finmalen oxfärs
1 gul lök
1 msk dijonsenap
1 dl hackad persilja
salt och peppar
smör till stekning
200 g gorgonzola
3 dl grädde
400 g blomkål i buketter

Annons

Servering
ev ½ dl fint skuren gräslök
pressad potatis el potatismos

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och finriv löken och blanda med färsen, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar och forma till biffar. Stek biffarna på medelvärme i smör i en stekpanna tills de får fin färg på bägge sidor.
3. Plocka upp färsbiffarna ur pannan. Mosa ner hälften av gorgonzolan i pannan och häll på grädden. Låt koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.
4. Dela blomkålen i små buketter och lägg i en eldfast form ihop med biffarna.
5. Fördela resten av gorgonzolan ovanpå färsbiffarna och lägg en smörklick på varje blomkål. Tillaga i ugnen i 20–25 minuter.
6. Garnera gärna med hackad gräslök vid servering och ha pressad potatis eller potatismos till.

Gilla Allers på Facebook

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Anette Nilsson

Unikt erbjudande till Allers läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Allers! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...