Annons

Familjens oro för Leif GW Perssons hälsa: ”Missbruk är svårt”

Leif GW Persson fortsätter sin viktresa. Men familjen känner ändå en viss oro för hans hälsa – speciellt alkoholen i kombination med de mediciner han tar. "Jag försöker sköta det så långt det går själv, men annars har jag ju läkare", säger han till Expressen.

Mejla
Dela (408)
Pinna

Leif GW berättar: Familjen orolig för hans alkoholvanor

Författaren och tv-personligheten Leif GW Persson lovade i en Expressen-krönika att gå ner 50 kilo lagom till nyårsafton 2017.

Leif GW Persson, kriminolog, författare och programledare. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

I början rasade kilona, men sedan Leif GW Persson började om att dricka alkohol i somras har vågen stannat.

Annons

Till Expressen säger den tv-kända kriminologen att målet fortfarande står fast. I värsta fall får han ta sig an någon form av soppdiet, resonerar han.

Gilla Allers på Facebook

– Jag har en kompis som påstår att man går ner 20 kilo på en månad, det finns ett ställe i Österrike. Han påstår det, han är läkare.

”En jävla massa tabletter”

Viktproblemen har lett till att polisprofessorn fått ytterligare hälsoproblem och tvingas äta diverse mediciner.

– För att jag ätit för mycket och druckit för mycket, så har jag fått de vanliga problemen, med hjärtat och så. Jag äter mina mediciner, en jävla massa tabletter. Men det reder sig, säger han till Expressen.

Leif GW Persson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Hustrun och barnen uppmanar honom dock att ta det lugnt – speciellt med drickandet.

– Ibland har de synpunkter på att jag dricker. Det är ju av omsorg. Och visst, om jag kunde låta bli det så, men det är lite knepigt. Missbruk är svårt, men jag jobbar med det, jag är medveten om det, och det är ju en förutsättning. Jag försöker sköta det så långt det går själv, men annars har jag ju läkare, säger han till Expressen.

 

Av: Helena Sjögren

Bild: IBL

 

Missa inte: Leif GW om framtiden: ”Dags att börja tänka efter”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...