Annons

Annons

Fajitas med kyckling

Åh, vilka smaker! Oregano, chili, spiskummin och krispiga grönsaker delar tortillabröd med saftig kyckling.


fajitas-med-kyckling

Kycklingfajitas

• 4 pers • 25 min

4 kycklingfiléer
2 stora röda paprikor
1 stor rödlök
rapsolja till stekning
salt och peppar
1 msk curry
1 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen spiskummin

Servering

4 stora mjuka tortillabröd
5 cm purjolök
2 avokador
25 g rucolasallad
1/2 dl grovt hackad persilja
ca 12 feferoni (välj mild eller stark efter behag)

Annons

1. Skär kycklingen i strimlor. Dela och kärna ur paprikorna och skär i strimlor. Skala löken och skär i klyftor.
2. Hetta upp olja i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i oljan tills kycklingen får fin färg, ca 3 minuter. Rör om då och då.
3. Lägg ner paprika och lök i pannan, strö över resten av kryddorna och låt fräsa med i någon minut.
4. Skär purjolöken tunt. Skala avokadon och skär i bitar.
5. Lägg upp rucolasallad på varma mjuka tortillabröd. Fördela purjolök och avokado ovanpå och toppa med kycklingfräset. Garnera med persilja och några feferoni.

Goda såser att servera till; Het tomatsås och mangosalsa eller Guacamole och tomatsalsa

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin

Fler goda texmex-recept!

tacolasagneTacolasagne med cheddarost

laxtacoLaxtacos med hemmagjord chilimajonnäs

Taco-tortilla-2Baka egna tortillabröd



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...