Annons

Annons

7 dåliga vanor som faktiskt är BRA för dig!

Livet handlar inte bara om plikter, vi måste njuta också. Faktum är att en hel del av våra ovanor är riktigt bra för oss – och stärker till och med vår hälsa!


1. Drick mycket kaffe

Dricka-kaffe

Visste du att kaffe är rena hälsodrycken? Studier visar att kaffe kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, stroke, gallsten och Parkinsons sjukdom. För mycket är dock aldrig bra, men upp till sex koppar kaffe om dagen sägs enbart vara gynnsamt, enligt forskare vid Harvard University.

Annons

Läs också: Blir du inte pigg av kaffe längre? Här är förklaringen!

2. Se på tv-serier

se-tv-serier

Det är inte alls slöseri med tid om du slukar tv-serier när du egentligen borde ägna dig åt plikter. Tvärtom hävdar svenska forskare att tv-serier är en slags kognitiv träning som skärper din hjärna och tränar din uppmärksamhet.

3. Ät mer choklad

Ata-choklad

Detta börjar bli allmänt känt nu men kan inte upprepas nog – choklad är faktiskt nyttigt. Det är flavonoiderna, det vill säga antioxidanterna i kakaon, som både ger friskare hjärta, bättre minne, lägre blodtryck, mindre stress och tjockare hår.

Läs också: Läs också: Därför bör du äta choklad varje dag

4. Skippa varannan dusch

skippa-duschen

En dusch kan vara härligt uppfriskande, men alltför mycket tvål och vatten mot kroppen verkar uttorkande och förstör bakterier som skyddar vårt immunförsvar. Dagligt duschande är därför inte alls att rekommendera, menar hudläkare. En till två gånger i veckan är i stället det optimala.

Läs också: Din duschpuff kan vara en BAKTERIEBOMB

5. Lata dig oftare

Somna-pa-soffan

I vår stressade vardag handlar nästan allt om att prestera. Men kroppen behöver vila och återhämtning för att fungera. Avslappning, lathet och vila på sofflocket är viktigt för den psykiska hälsan, minnet och inlärningen. Bästa tiden för en tupplur sägs vara kl. 15.00.

Läs också: Överläkaren: Därför ska kvinnor vila efter jobbet!

6. Skjut upp saker

Skjuta-upp-saker

Vi kan inte hinna göra allt samtidigt. Vissa plikter måste få vänta. Och sanningen är att många saker löser sig av sig själva. Mötet blev ändå inställt, en kollega hade redan löst uppgiften, varan du skulle handla fanns ändå hemma i skåpet osv.

7. Ha det lite stökigt

Ha-det-stokigt

Strävar du alltid efter ordning och perfektion? Det kan faktiskt inverka negativt på både dig och ditt liv. Forskning visar att en alltför välstädad miljö hämmar kreativitet och mod. Att leva med lite röra ger dig mer nytänkande och spontanitet – och ett roligare liv!

Läs också: Läs också: Små knep för nystädat-känsla hemma

Källa: Svenska Dagbladet
Text: Margaretha Malmgren, allas.se
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...