Annons

Eric Saades tårar i Så mycket bättre: ”Jag måste ta luft”

När Eric Saade vann Melodifestivalen fanns hela familjen på plats – utom morfar Ronnie. Att Eric inte slagit igenom innan hans morfar gick bort kändes länge som ett stort misslyckade för honom. "Jag kände att jag inte hade varit snabb nog", säger han i "Så mycket bättre".

Mejla
Dela (239)
Pinna

Eric Saade: ”Han borde ha varit där”

I lördagskvällens avsnitt av ”Så mycket bättre” är det Eric Saade som håller i taktpinnen.

Eric Saade framför ”Popular” i Eurovision Song Contest i Düsseldorf. Bild: IBL Bildbyrå

I programmet berättar den 27-åriga artisten, som är uppväxt i Kattarp utanför Helsingborg, att han tidigt fann kärleken till musiken. Sin första gitarr fick han av sin morfar Ronnie. Även hans mamma uppmuntrade honom att sjunga i samband med diverse familjetillställningar.

Annons

När hans föräldrar valde att separera följde en tid som Eric Saade minns som kaosartad, men då blev musiken också en tillflyktsort.

Läs också: Eric Saade: Efter vårdnadstvisten stängde jag av mina känslor

Som 13-åring blev Eric anmäld till en lokal talangjakt av sin mamma. Därefter följde fler lokala talangjakter – mycket tack vare morfar Ronnie.

– Morsan hade kanske egentligen inte råd att skicka i väg mig. Men han såg till att det hände och sa alltid till mig: ”Du kommer att lyckas. Du kommer att kunna göra det här”, säger Eric Saade i ”Så mycket bättre”.

Eric Saade. Bild: TV4

Talangtävlingarna tog honom till Stockholm och där fick han ett skivkontrakt. Eric Saade blev också en del av pojkgruppen ”What’s up” – bland annat tillsammans med Melodifestivalsvinnaren Robin Stjernberg.

”Jag har aldrig pratat om det här”

Men det stora genombrottet kom med vinsten i Melodifestivalen 2011 med låten ”Popular”. Hela familjen och släkten fanns på plats och i publiken satt både en stolt mamma och en stolt pappa, men någon saknades.

– Morfar gick bort 2008, börjar Eric Saade innan han avbryter sig.

Eric Saade. Bild: TV4

Han harklar sig.

– Allting var bra. Men det som jag alltid känt som ett misslyckande var egentligen att han inte var där. För han hade gått bort så tätt inpå. I och med att han inte var där kändes det som att jag hade misslyckats, att jag inte hade varit snabb nog att visa att jag kom dit. Han borde ha varit där, säger Eric Saade med blanka ögon.

Läs också: Sabina Ddumba växte upp utan mamma: ”Grät sju gånger per dag”

Han ber sedan om att få gå ut och ta lite luft. Sabina Dumba följer efter.

– Jag har aldrig pratat om det här. Inte ens med min morsa, säger Eric Saade innan han går tillbaka in till de andra.

Eric Saade och Sabina Dumba. Bild: TV4

Efteråt skålar hela bordet för morfar Ronnie. Tomas Andersson Wij framför sedan sin tolkning av Eric Saades ”Popular” – ”Den dagen jag vinner allt”.

 

Läs också: Kikki Danielssons flirt: ”En massa härliga grabbar”


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...