Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaEnkla växtstöd att göra själv!

En enkel pinne kan lyfta den mest raffinerade rabatt. Här få du lite inspiration till att göra enkla växtstöd till din trädgård.

Mejla
Dela (0)
Pinna

Tunna raka slanor som böjs och sticks ner i krukor blir både dekorativa och praktiska i krukan. Fläta enkelt ett par tvärgående varv för att ge stadga till konstruktionen.

Tunna raka slanor som böjs och sticks ner i krukor blir både dekorativa och praktiska i krukan. Fläta enkelt ett par tvärgående varv för att ge stadga till konstruktionen.

Staket Bastedalen, Östergötland

Att göra ett enkelt staket är kanske precis det anspråkslösa avslut på kökslandet som passar till din trädgård. De tunna slanorna är flätade genom de tvärgående ribborna och kan lätt bytas ut när de blir gamla. Det fina staketet finns vid Bastedalens herrgård i Östergötland.

Vaxtstod Pinnar Sissinghurst 2012

Så här elegant och samtidigt rustikt markeras ingången till världens mest kända trädgårdsanläggning Sissinghurst i England.

Växtstöd Klematis 'Twilight' Sissinghurst 2012

Ibland är det enklaste också det finaste. Att ge klematisen stöd med hjälp av tre nerstuckna pinnar som är hopbundna i toppen smälter väl in i rabatten och är precis vad växten behöver. Klematisen på bilden heter ’Twilight’.

Växtstöd Pinnar Riddarsporrar Sissinghurst 2012

Den höga och rangliga riddarsporren mår bra av att få lite stöttande pinnhjälp. Stick ner tunna grenar och kvistar när plantan är på väg upp. Efter ett tag kommer du inte att se pinnarna alls, och blomstänglarna står alldeles raka och fina.

Växtstöd Pinnar Cosmos Sissinghurst 2012

Nya spröda odlingar med rosenskära. Varje planta stöttas fint av enkla pinnar och kvistar.

Växtstöd Vallmo Great Dixter 2012

På Great Dixter i England hittar man de här fina minigrindarna i rabatterna. Ett enkelt litet trästöd som hindrar växterna från att ramla ner över gången.

Växtstöd Sissinghurst

En knotig rosenbuske bärs upp av pinnar som stuckits ner som bågar i jorden. Bågarna tillsammans med rosens stam bildar ett spännande mönster.

Ett litet staket vid gŒngarna genom gršnsakslandet. Ramar in och ger struktur.

Några pinnar som binds samman med bast blir en fin avdelare mellan olika grödor i grönsakslandet.

Kappar_vaxtstod_800

Ibland kan bambupinnarna vara lite glatta för växter att klättra på. Att vira några varv med snören är ett fint sätt att hjälpa plantan att slingra sig. Här är det en blomman för dagen som är på väg upp.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...