Annons

Annons

Enkla tekniken: Så laddar du din iPhone dubbelt så snabbt

Trött på att alltid ha slut på batteri eller ont om tålamod när du måste stanna upp för att ladda mobilen? Nu finns det en lösning som kallas ”superladdning”.

Mejla
Dela (32)
Pinna

Business Insider har räknat ut en metod för att ladda en Iphone dubbelt så snabbt, eller ”superladda”, som de kallar det. Att ladda en telefon från noll till 100 procent kan ta ett bra tag och därför kan den nya metoden spara dig tid när du inte har möjlighet att vänta i timmar på en fulladdad mobil.

Annons

Det går att ladda din iPhone supersnabbt. Lär dig det enkla knepet här. Bild: IBL

I Business Insiders test laddade de två likadana Iphone 6 Plus-mobiler. Den ena laddades normalt, med medföljande Iphone-laddare, medan den andra laddades med den så kallade ”superladdningsmetoden”. Efter fem minuter hade den mobil som laddades normalt kommit upp i fem procent, medan den som superladdades hade det dubbla – 10 procent. Enligt Business Insiders uträkningar sparar metoden en hel timme om man laddar mobilerna från noll till 100 procent.

Nyfiken på hur du snabbladdar din iPhone? Gör så här:

1. Slå på flygplansläget i mobiltelefonen så att din mobil inte har wifi eller bluetooth påslaget eller kan motta push-notiser från dina appar.

2. Koppla in mobilen i ett vägguttag med en Ipad-laddare. En Ipad-laddare ger mer ström per sekund (2,1 amps) jämfört med en Iphone-laddare (1,0 amps). Det sämsta alternativet är att ladda mobilen i datorn, enligt Business Insider. Då överför laddaren bara 0,5 amps (ström per sekund).

3. Släck skärmen och rör mobilen så lite som möjligt under tiden den laddas, att tända skärmen gör att mobilen laddar långsammare.

Metoden ska fungera på Iphone 6-mobiler samt nyare modeller. Resultatet kan dock variera beroende på hur gammalt batteri mobilen har samt hur batteriet behandlats och laddats tidigare.

Text: Nanna von Knorring, femina.se

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...