Annons

Annons

Nattjästa baguetter

Gör din räkkväll extra njutbar genom att baka egna baguetter – eller varför inte servera dem på en buffé!


enkel-kalljast-baguette-recept

Så gott – och enkelt att baka – kalljästa baguetter som jäser över natten!

RECEPT: Smaksatt hemgjord majonnäs

Enkel kalljäst baguette – recept

God kalljäst baguette som är enkel att lyckas med enligt vårt recept! Extra bra att den jäser över natten i kylen. Perfekt på en buffé eller att servera till räkor.

Annons

TESTA OCKSÅ: 5 goda bröd – 1 recept

• 2 st • 1 ½ tim

50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
11–13 dl vetemjöl
2 tsk salt

LÄS OCKSÅ: Virka en fin brödkorg – beskrivning

Gilla Allers på Facebook

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet tills jästen är upplöst. Tillsätt sedan resten av vattnet och oljan.
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg, gärna i en bakmaskin. Tillsätt saltet mot slutet och arbeta degen rejält i ca 15 minuter.
3. Häll upp degen i en handduksklädd, rektangulär form ca 20×30 cm. Mjöla handduken också. Vik över handduken och låt jäsa i kyl över natten.
4. Sätt ugnen på 250°. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma dem till baguetter och lägg på en bakplåt med bakpapper. Gör några snitt i varje baguette med en vass kniv. Låt jäsa ca ytterligare 60 minuter under bakduk.
5. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...