Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaEn tacksam krukväxt i vintertid – Saintpaulia

Mejla
Dela (0)
Pinna

På det nya året hälsar vi extra välkommen till saintpaulia ’Taita’, en spännande sort som blommar i rosa och har en egen karaktär.

På det nya året hälsar vi extra välkommen till saintpaulia ’Taita’, en spännande sort som blommar i rosa och har en egen karaktär. Foto: Blomsterfrämjandet.

Saintpaulia är en av världens mest sålda krukväxter. Den är lättskött och långlivad i vårt inomhusklimat och alldeles lagom i pris för en ansträngd januariplånbok. På det nya året hälsar vi extra välkommen till saintpaulia ’Taita’, en spännande sort som blommar i rosa och har en egen karaktär.

Annons

Saintpaulia finns i mängder av blåa, violetta, rosa, röda och vita toner. För att saintpaulian ska få en så riklig blomning som möjligt måste blomman stå ljust och vintertid fungerar söderfönster fint.

Skötsel

1. Saintpaulian ska vattnas så att den blir ordentligt genomvattnad.

2. Låt jorden få torka ut innan växten får nytt vatten, detta är speciellt viktigt vintertid. Om blomman vattnas underifrån ska vatten som blir kvar på fatet efter 10 minuter hällas av, ständig väta tar död på växten. Vattna gärna med svag näringslösning.

3. Ett visst mått av torka klarar saintpaulian bra tack vare sina saftiga och tjocka blad. Saintpaulians rötter är känsliga och därför är det viktigt att endast vattna med rumstempererat vatten och inte låta saintpaulian stå i kalla och dragiga fönster.

4. Saintpaulior som inhandlas under den kallare perioden på året ska packas in och skyddas ordentligt från kyla när de fraktas hem.

5. Vissna blommor och blad plockas bort.

St Paulia fungerar också fint som snittblomma. Foto: Blosmterfrämjandet.

St Paulia fungerar också fint som snittblomma. Foto: Blosmterfrämjandet.

En söt tvåfärgad variant.

En söt tvåfärgad variant. Foto: Blomsterfrämjandet.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...