Annons

Annons

En oväntad vänskap – hjorten Flippen besöker Mette varje dag

Varje morgon och eftermiddag kommer hjorten och besöker Mette Kvam, 80, i norska Aurland. Den osannolika vänskapen har pågått i tre år. "Jag kliar honom hornen och på käkarna", säger Mette Kvarm till tidningen NRK.


De senaste tre åren har hjorten varit en trogen besökare hemma hos 80-åriga Mette Kvam, skriver norska NRK. Varje morgon och eftermiddag kommer han förbi hennes hus och ställer sig på sin vanliga plats nedanför fönstret. Han hoppar upp med klövarna på väggen och väntar på att få sig ett mellanmål.

Borta mellan april och november

Hjorten har med tiden blivit en god vän, berättar Mette Kvam för tidningen. Han verkar ha ett gott minne, för han återvänder till hennes hus varje höst.

Annons
Gilla Allers på Facebook

– Han ger sig av i april. Då går han upp i bergen. Och så kommer han tillbaka i november, helt ensam, och ställer sig vid fönstret där han brukar få bröd, säger hon till NRK.

Läs också: Här är filmen där Erik matar sin tama gädda

Känd bland jägarna

Nu har hjorten också fått ett namn, Mette kallar honom Flippen eftersom han har en reva i ena örat. Både Flippen och Mette har blivit riktiga lokalkändisar, och flera norska medier har skrivit om deras speciella vänskap. Alla i området känner till Flippen, och de lokala jägarna låter medvetet bli att skjuta honom.

Läs också: Se kornas glädjefnatt i hagen!

Och att det är just Mette – och inte alla människor – som Flippen är förtjust i, märks tydligt. Men vid de tillfällen Mette har sina barnbarn på besök, brukar de få klappa Flippen genom fönstret.

– Nu har han blivit som en kompis. Jag kliar honom på hornen och på käkarna, då brukar han stå och blunda. Han är lite kul, säger Mette till NRK.

Läs också: Små barn och stora hundar i ny bokLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...