Annons

Emma: Jag tror att min man ljuger för mig

Allers läsare berättar: I början av mitt och Kennets förhållande sågs vi i smyg eftersom han var gift. Nu har 
vi varit gifta länge och jag har börjat få en konstig känsla ...

Mejla
Dela (9)
Pinna

Jag misstänker att min man ljuger för mig.

Emma berättar om våndan över att misstänka att ens partner ljuger. Bild: IBL

Emma: Vi träffades när min man var gift – nu börjar jag bli orolig

När jag träffade Kennet så var han fortfarande gift med sina barns mamma. Själv levde jag i ett för länge sedan söndertrasat förhållande och vi gick nog båda och bara väntade på att den andra skulle ta steget ut och göra slut.

Annons

Kennet och jag hade träffats till och från genom jobbet när vi plötsligt en dag kände stark attraktion. Det var på en konferens där vi båda medverkade över en helg, och den andra kvällen tände det till ordentligt.

Gilla Allers på Facebook

Det hade varit en intressant dag med ett bra program och kvällen avslutades med en trevlig middag för alla avdelningarna tillsammans. Det var bordsplacering för att vi skulle sprida ut oss och inte sitta bredvid dem vi redan kände. Jag fick Kennet till bordet.

Missa inte: Eva-Stina: Min man lämnade mig tre gånger

Efter middagen blev det dans. Vi behövde bara snudda vid varandra för att känna att det skulle bli mer än bara dans mellan oss den kvällen.

Själv hade jag inte särskilt dåligt samvete mot min sambo då vårt samliv var ungefär lika med noll. Men Kennet borde ha känt sig ganska skyldig efter den kväl
len kan jag tänka mig, men då hoppades jag ingenting hellre än att han skulle lämna sin familj.

Träffades i smyg

Efter den helgen åkte jag raka vägen hem och sa åt min sambo att jag ville separera. Han hade inga invändningar. Vi sålde vårt radhus och köpte var sin mindre lägenhet. Allt gick ganska smärtfritt och även om vi inte direkt skildes som vänner så var vi heller inte osams eller bittra. Kennet fortsatte att träffa mig i smyg och vi var då oftast hemma hos mig.

Till en början pratade vi inte om att han skulle skiljas och jag ville inte stressa honom så att han kanske drog sig undan mig i stället.

Så där höll vi sedan på och 
smög under nästan ett helt år.
 Tills jag en dag ställde ett ultimatum: antingen lämnade han sin fru eller så ville jag inte träffa honom längre. Han valde att skiljas.

Något har förändrats mellan oss

Ulrika fick en total chock. Hon hade alltså inte anat någonting alls under den här tiden då han ljugit om var han varit när han egentligen varit med mig.

Jag tänkte inte så mycket på det då, eftersom jag mest var egoistisk nog att vilja ha Kennet för mig själv så snart som möjligt.

Ulrika såg jag mest som en jobbig kvinna som vägrade att släppa taget. Jag försökte inte ens sätta mig in i hennes situation.

Det blev sedan många turer när det gällde både huset och barnen innan skilsmässan var klar.
Kennet verkade inte allför angelägen om att ha barnen hos sig och själv var jag inte det minsta intresserad av att bli styvmor.

I dag kan jag skämmas lite över hur vi hanterade det här, men då var det bara han och jag som räknades i vår värld. När Kennets skilsmässa äntligen gick igenom gifte vi oss och hade stor fest. Vi reste mycket och köpte med tiden ett gemensamt hus. Vi var lyckliga och förälskade under lång tid.

Märklig känsla

Åren gick och även vårt äktenskap har med tiden övergått till vanlig vardag. Vi är inte längre lika
 kärleksfulla mot varandra och glöden är numera inte lika het.

Det har även varit många nya turer på vår arbetsplats och både Kennet och jag har fått byta
 avdelningar och arbetsuppgifter. Perioder som varit ganska jobbiga till och från.

Missa inte: Officersfruns iskalla order: Skjut min man!

För en tid sedan började jag få den där märkliga känslan av att det är något med Kennet som inte längre stämmer. Det är något som har förändrats mellan oss. Det känns som om han inte alltid säger hela sanningen till mig.

Han känns betydligt mer frånvarande mot vad han brukar och han är inte längre lika tydlig med vart han ska eller hur dags han kommer hem. Tanken på att han kanske har träffat en annan kvinna och att han bedrar mig har slagit mig vid flera tillfällen.

Kanske är det bara mitt dåliga samvete som spökar, jag minns ju hur han höll på och ljög för sin förra fru för min skull. Då skämdes jag inte det minsta för att jag medvetet försökte få en gift man att lämna sin familj.

Det har funnits många små signaler som säger att något i vårt äktenskap inte längre stämmer. Inget konkret som jag kan sätta fingret på, utan mer en speciell känsla.

Jag vet ju alltför väl att Kennet är kapabel att ljuga under en längre tid. Det har han ju gjort förut, för min skull.

 

/ Emma

 

Missa inte: Min väninna påstod att min man var otrogen

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...