Annons

Annons

Egengjord ravioli med ricotta, spenat och brynt smör


ravioli Jan-Erik

Ravioli med brynt smör och salvia

● 4 pers ● 35 min

Pastadeg

4 dl durumvetemjöl
2 ägg
1 msk olivolja
1 äggula till pensling

Fyllning

100 g färsk bladspenat
olja till stekning
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad basilika
100 g ricottaost

Brynt smör

100 g smör
ca 20 blad färsk salvia

Annons

1. Pastadeg: Blanda ihop ingredienserna. Ta inte i allt mjöl från början utan tillsätt mer i slutet om det behövs. Bearbeta degen väl så att den blir slät och fin men ändå ganska fast. Degen ska gå att kavla ut utan att den fastnar i underlaget. Kavla ut degen väldigt tunt, ca 1 mm, och vänd på den då och då. Dela degen i två halvor.
2. Fyllning: Fräs bladspenaten hastigt i lite olja så den mjuknar något. Salta och peppra och låt rinna av på ett hushållspapper. Hacka  spenaten och blanda med pressad vitlök, basilika och ricottaost.
3. Lägg ut den ena deghalvan på arbetsbänken och lägg på små klickar av fyllningen med 3–4 cm mellanrum i raka rader. Pensla degen med äggula mellan klickarna. Lägg den andra deghalvan ovanpå och tryck till med baksidan av en kniv. Skär ut kuddarna med en vass kniv och tryck till kanterna med en mjölad gaffel.
4. Koka pastan i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
5. Hetta upp smöret i en kastrull tills det börjar skifta mot brunt. Lägg i salviabladen och låt dem steka med i ca 30 sekunder. Häll det över pastan direkt från spisen.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...