Annons

Annons

Efter petningen – här är nästa bakslag för Moraeus

Kalle Moraeus petas från SVT och hans program "Moraeus med mera" läggs ner. "Årets säsong blir den sista", säger han till Expressen samtidigt som han avslöjar att han nu tänker jobba ännu mer med sin musik.


Tidigare i år blev det klart att Kalle Moraeus ersätts av Sarah Dawn Finer som programledare för SVT:s långkörare ”Så ska det låta”. Nu bekräftar programledaren att årets säsong av hans egen talkshow ”Moraeus med mera” blir den sista.

Annons

Kalle Moraeus. Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Programledaren och musikern säger att han har full förståelse för att program måste bytas ut då och då och att SVT är på jakt efter nya idéer.

– Jag lever med filosofin att har man ett sådant här jobb ska man vara jävligt medveten om att det kan ta slut en dag. Det är ingenting man ska hänga upp livet på utan snarare bli väldigt förvånad varje gång SVT ringer och frågar och inte ett dugg förvånad när de ringer och säger att nu är det dags för förnyelse, säger han till Expressen.

Vill återgå till musiken

Kalle Moraeus ser på framtiden med tillförsikt, trots att han nu tvingas sluta som programledare för de två program som de senaste åren blivit hans signum.

Gilla Allers på Facebook

– Jag var också en som var förnyelse en gång i tiden. Och jag har lärt mig hur mycket som helst om tv under de här åren. Stängs en dörr öppnas tusen nya. Det är bara att ladda på med nya idéer.

Nu hoppas han kunna ägna mer tid åt det som egentligen är hans huvudsyssla – musiken.

– Det har nästan blivit lite det där syndromet att man blir tv-personlighet och inte musiker längre. Det är ett farligt läge. Nu ska jag se till att jag håller kvar min musik, säger han till tidningen.

”En stor sorg”

För Expressen berättar Kalle Moraeus att det till en början var lite kämpigt att få gäster till ”Moraeus med mera”. Men så lyckades han locka dit både Benny Andersson och Andreas Kleerup, och efter det mjuknade skivbolagen och allt fler stora artister tackade ja till att gästa programmet.

Tina Graffman, producent för ”Moraeus med mera”, säger till Expressen att det är ”en stor sorg” att programmet nu läggs ner och att alla som jobbar med det gärna skulle vilja fortsätta.

Tidigare i år togs Kalle Moraeus på bar gärning av polis då han körde i 126 kilometer i timmen på en 90-väg. Han blev omedelbart av med körkortet och kallade senare händelsen både ”klantig” och ”väldigt onödig”.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...