Annons


Allers-Tradgard-loggaEfter Mellosuccén: Hasse pustar ut i trädgården

Efter sex veckor med Melodifestivalen har programledaren Hasse Andersson åkt på semester till Florida. Samtidigt har nya barnprogrammet "Hasses trädgård" premiär i Barnkanalen. "–Jag tycker att allt som växer är underbart och det är jätteroligt att få dela med sig av den känslan till barnen", säger Hasse till SVT.

Mejla
Dela (22)
Pinna

 

Premiär för ”Hasses Trädgård”
Foto: SVT

Hasse Anderssons karriär fick ny fart med ”Guld och gröna skogar” i Melodifestivalen förra året. Hasse blev återigen ett namn på allas läppar och inte minst en stor favorit bland barnen. Nu ska Hasse, som är före detta pedagog, sprida sitt trädgårdsintresse till barnen i programmet ”Hasses trädgård” i Barnkanalen.

Annons

I programmet, som är inspelat utanför Trelleborg, får barn vara med Hasse och plantera, skörda och smaka på allt från majs till jordgubbar och potatis. I ”Hasses trädgård” finns det dessutom en magisk portal som kan förflytta barnen i tiden. Det innebär att man hinner med allt från att så en planta till att sköta om den, skörda den och prova hur de smakar i ett och samma program. Och eftersom trädgården är Hasses blir det nyskriven musik också.

Överlägset mobiltelefonen

Hasse Andersson menar att det är jätteroligt att få dela med sig av sina trädgårdskunskaper till barnen.

– Ett litet frö som gror och växer är överlägset alla appar i mobiltelefonen, säger Hasse Andersson till SVT.

Förutom odling blir det också pyssel, lekar och tips på enkla goda recept.

Huvudrollsinnehavaren själv är för närvarande på semester i Florida. Men trädgårdsintresset är stort och hemma i Ängelsbäck väntar den egna trädgården på att vakna till liv.

– Jag tycker det är jättekul att jobba i trädgården. Jag planterar och planerar och gör rabatter. Tomten var ju helt tom när vi flyttade in, så vi fick plantera precis allting nytt. Jag har planterat över 1 000 buskar och massa träd, nyponbuskar, bärbuskar och blombuskar. Det är jätteroligt, har Hasse Andersson berättat för Vi i Villa.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...