Annons

Annons

Efter Jihdes Instagram-uppror – nu agerar butiken

Efter att Peter Jihde i ett Instagram-inlägg kritiserat Coop för att ha placerat choklad bland frukten agerar nu butiken.


Peter Jihdes ilska mot Coop – nu har butiken agerat

I går handlade Peter Jihde, 46, på en Coop-butik på Lidingö i Stockholm. När han i godan ro vandrade runt i butiken byttes det fridfulla onsdagseftermiddagshumöret mot plötslig ilska – när han såg att en låda Daim var placerad bland frukten.

Annons

”Choklad i fruktdisken är något av det lägsta jag varit med om. Gör om! Gör rätt! #jihdesdiabetes”, skriver han ilsket på Instagram, med en bild på den kombinerade frukt- och chokladdisken. Ett inlägg som nu tagits bort.

Gilla Allers på Facebook

En syn som allt annat än gladde Peter Jihde.

”Frukt är godis”, heter det ibland. Det är dock ingen ursäkt till att få placera chokladkakor på fruktavdelningen”, menade Jihde och fick både ris och ros bland kommentarerna.

”Håller verkligen med som diabetiker”, skrev en användare, medan en annan inte håller med.

”Det är ju faktiskt ganska roligt. Det är ju ändå Daim med apelsinsmak!”. En tredje gör jämförelser med en annan stor matvarubutik – Ica:

”Däremot har Ica här i stan Marabou bland bindor å tamponger, de e tummen upp för alla med pms”.

Efter choklad-gate tog Nöjesbladet kontakt med Coops presschef som förklarar att det kan uppfattas som olämpligt och att lådan nu är borttagen.

– Det stämmer att det låg apelsinchoklad vid apelsinerna. Peter pratade med butikschefen som förstod och åtgärdade detta på en gång, säger Tobias Rydergren.

Att döma av Jihdes senaste inlägg är han nöjd med Coops snabba beslut att ta bort Daim-lådan. På en banan skriver han ”Snygg hanterat Coop. Tack! /P” följt av inläggstexten ”Gjort om. Gjort rätt. #jihdesdiabetes #coop”.

Gjort om. Gjort rätt.#jihdesdiabetes #coop

A post shared by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Av: Joakim Almén

Bild: Instagram, TV4

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Missa inte: 6 smarta sätt att använda övermogen frukt

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...