Annons

Annons

Efter dotterns födelse: Nu vill PG dela allt lika

När Pehr G Gyllenhammar, 82, gifte sig med Lee Welton Croll, 43, skrev de ett äktenskapsförord som skyddade den tidigare Volvo vd:ns förmögenhet. Men sedan paret fick barn är äktenskapsförordet helt omskrivet.


PG Gyllenhammar har beskrivit det som kärlek vid första ögonkastet när han träffade psykologen Lee Welton Croll.

PG Gyllenhammar. Bild: SVT

De träffades på en flygning mellan Köpenhamn och London. I april 2013 gifte de sig i Stockholms stadshus.

Annons

– Men det var min fru som bestämde sig att hon skulle gifta sig med mig. Hon har doktorerat i psykologi, så jag sa till henne att det var hennes fel om det blir fel eftersom hon vet mer om psyket än jag kan om dig. Då sa hon: ”Du har rätt, jag vill gifta mig med dig”, berättade Pehr G Gyllenhammar nyligen i ”Sommarkväll med Richard”.

Gilla Allers på Facebook

I samband med att de ingick äktenskap skrev de också ett äktenskapsförord, enligt Expressen. Här framgick det att paret endast skulle dela på inkomster från förvärvsarbete och den lägenhet som Gyllenhammar ägde på Narvavägen i Stockholm.

Skrevs om efter födseln

I januari 2016 fick paret sitt första gemensamma barn, dottern Barrett. Kort därefter revs det tidigare äktenskapsförordet upp och i maj samma år kom ett nytt in till Skatteverket.

Enligt det nya avtalet delas all egendom lika. Det enda som ses som enskild egendom är Lee Welton Croll lägenhet i stadsdelen Marylebone i centrala London.

Lee Welton Croll. Bild: SVT

Tove Nichols, advokat som specialiserat sig på familjerätt, säger så här om det omskrivna äktenskapsförordet till Expressen:

– Ändringen innebär att den av makarna som har mindre pengar sätts i en bättre situation.

Gift för tredje gången

Äktenskapet med Lee Welton Croll är PG Gyllenhammars tredje. Han har tidigare varit gift med Christina Gyllenhammar och Christel Behrmann.

Från sitt första äktenskap har han barnen Cecilia von Krusenstjerna, 55, Charlotte Gyllenhammar, 54, Oscar Gyllenhammar, 50 och Sophie Gyllenhammar Mattsson, 47.

Läs mer: PG Gyllenhammar om livet som småbarnspappa

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...