Annons

Annons

Dubbelt så goda gömmor!

Syltgrottor är en klassiker, men du kan ju fundera på hur gott det skulle vara med choklad i degen… Så tänk på det en stund, och sätt sedan igång att baka. Vi lovar att du blir nöjd!

Mejla
Dela (62)
Pinna

Chokladformar med hallonsylt

Chokladformar med hallonsylt

● ca 30 st

200 g smör
eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl hallonsylt

Dessutom behövs

småbrödsformar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
3. Tillsätt kakao, vetemjöl och bakpulver. Arbeta snabbt samman till en slät deg.
4. Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk och dela den i 30 jämnstora bitar. Rulla degbitarna till runda bollar och lägg i småbrödsformar.
5. Tryck en fördjupning i varje degboll och lägg en liten klick hallonsylt i varje.
6. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

Gilla Allers på Facebook

vitpixel
Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

vitpixel


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...