Annons

Annons

Doftexperten: Så hittar du DIN doft

Dags för ny parfym? Doftexperten Joelina Claesson hjälper dig med sina bästa tips när du ska välja ny doft!


CLAESSON_Joelina_

Joelina Claesson är doftexpert på Scandinavian cosmetics.

1. Tänk efter när du ska använda doften – på jobbet, på fritiden eller till fest? Välj gärna en lättare doft till dagen och en lite mer intensiv till kvällstid.

2. Vad vill du utstråla? Vill du vara sofistikerad, romantisk eller sportig? Rätt doft framhäver din personlighet.

Annons

3. Variera! Bygg gärna upp en liten garderob för att kunna skifta dofter beroende på sinnesstämning, tillfälle och tidpunkt på dygnet.

4. Tänk årstid! Vår och sommar känns det fräschast med mer blommiga, friska, svala och fruktiga dofter medan de mer orientaliska, kryddiga och varma dofterna är mer fördelaktiga till höst och vinter.

5. Prova! Doft är indelat i toppnot, hjärtnot och basnot. Det tar 20-30 minuter innan hjärtnoten kommer fram, och efter 5-6 timmar övergår den till basnoten. Så låt doften sitta en stund på huden och känn in efter hand.

6. Dofter förstärker minnen! För speciella stunder som till exempel ditt bröllop, använd en speciell doft. Varje gång du sedan känner denna doft kommer du att bli påmind om dina viktigaste stunder i livet, och på en sekund kunna infinna dig där mentalt, med samma fina känsla. Testa, det funkar!

Av Tina Gustafsson 
Bild: ShutterstockLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...