Annons

Annons

Dinkelfrallor med aprikos

Nattjästa dinkelfrallor med aprikos – perfekt för den ultimata helgfrukosten!


bullar


● ca 12 st

15 g jäst
4 dl kallt vatten
5 dl dinkelmjöl fullkorn
4–5 dl vetemjöl special
1 dl torkade aprikoser
1 tsk salt

Dessutom behövs
matolja

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt det kalla vattnet och rör om tills jästen är upplöst.
2. Blanda ner dinkelmjöl och vetemjöl special och arbeta degen i ca 8 minuter i maskin, för hand behövs några minuter extra.
3. Skär aprikoserna i mindre bitar och tillsätt tillsammans med saltet. Arbeta degen i ytterligare ca 2 minuter.
4. Olja degbunken och lägg tillbaka degen. Detta för att degen nästa dag lättare ska släppa bunken. Täck bunken med plastfilm och ställ kylskåpskallt att jäsa under natten.
5. Ta fram degen och stjälp varsamt ut den på mjölad arbetsbänk. Arbeta degen så lite som möjligt så att inte luften går ur alltför mycket. Forma degen slarvigt rektangulär och vik samman till en längd. Skär upp längden i ca 12 bitar och lägg på bakpapper, låt jäsa i ca 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 250°. Då ugnen uppnått rätt temperatur ställs en plåt in att bli varm.
7. Ta ut den varma plåten och dra över bakpapperet med bullarna på denna. Ställ genast in dem i mitten av den heta ugnen och duscha snabbt in lite vatten med en blomsterdusch. Grädda bullarna i 10–12 minuter.

Tips!

Om du gräddar bullarna på en förvärmd plåt sjunker inte ugnsvärmen så mycket. Dina bullar får en extra skjuts och blir höga och fina!

Annons
Gilla Allers på Facebook

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...