Annons

”Det var magiskt!”

Minns du Elias och Lotta vars önskning gick i uppfyllelse när de fick hela sitt bröllop ordnat av organisationen Ung cancer? Nu är de äntligen gifta!

Mejla
Dela (81)
Pinna

elias-och-lottas-brollop

Vi är så tacksamma – det här betyder så otroligt mycket!

Tidigare skrev vi om när Ung Cancer bad sina medlemmar att komma med julönskningar och cancersjuke Elias önskade sig ett bröllop –  att få gifta sig med sin Lotta. En önskan han trodde var alldeles för stor. Men den 13 juni, i Skerike kyrka i Västerås, blev drömmen sann.

Annons

Direkt efter vigselakten spelade bandet – som stod för musiken under bröllopet – Agnes Carlssons låt ”Right here, right now”. Elias och Lotta säger att just den låten passar dem så bra eftersom det är så de har försökt leva sedan 31-årige Elias fick sitt cancerbesked i slutet av 2013. Här och nu.
Alltsedan paret fick veta att Elias drabbats av en avancerad form av gallgångscancer har de försökt fokusera på att leva i nuet och göra det bästa av varje dag. Men de överrumplades av den enorma respons Elias önskan fick – på bara ett par timmar hade okända människor erbjudit sig att bidra med allt från inbjudningskort till festlokal, catering och bröllopsklänning.
– Det betydde otroligt mycket, säger Elias. För oss var det en självklarhet att vi ville gifta oss – vi hade pratat om det under de senaste åren. Att vi nu fick den möjligheten var fantastiskt!

Känslorna flödade

Lotta och Elias beskriver bröllopsdagen som underbar. Den började med att de båda efter att ha sovit en natt på hotell gjorde sig iordning på varsitt håll tillsammans med tärnor och bestman. Sedan åkte hela brudföljet i samlad trupp till Skerike kyrka i Västerås.
– Vigseln var det bästa med hela dagen, säger Lotta. Det var den allra finaste stunden. Det kändes kärleksfullt, så klart. Känslorna flödade, det var en jättefin stund för oss två. Fint och varmt.
I kyrkan spelade bandet flera personliga låtar och psalmer, bland annat psalmen ”Tänk att få vakna” – tillägnad Elias mamma som gick bort i cancer för cirka tio år sedan. Hon brukade sjunga den för Elias.
– Det var en väldigt känslosam stund, säger Elias. Jag kommer ihåg att mamma tyckte att den låten var fin. Hela vigseln var magisk. Erik Öberg, prästen, är en barndomskompis till mig. Han hade skrivit ett personligt vigseltal till oss, vilket var så fint. Mamma hade älskat allt.

eliasochlotta

Som en saga

Till brudskålen vid Engsö slott där bröllopsfesten hölls åkte Lotta och Elias sedan häst och vagn.
– Häst- och vagnturen var sagolikt, säger Elias.
– Och dekortjejen hade gjort iordning jättefint, säger Lotta. Vi åkte genom en allé och bandet spelade när gästerna kom.
Nu väntar bröllopsresa, förhoppningsvis senare i sommar. Men först ska Elias genomgå ytterligare behandling. Rester av tumörer som inte helt försvunnit ska brännas bort.
– Men Elias har ändå svarat bra på cellgifterna, säger Lotta. Och han mådde bra hela bröllopet. Vi var kvar på festen ända till klockan två på natten. Ett par veckor innan mådde han dåligt i sviterna av behandlingen och vi var lite oroliga att han inte skulle hinna återhämta sig. Men det gjorde han och det känns helt fantastiskt!

Drömmer om Italien

Vart bröllopsresan går är inte helt bestämt, men Elias och Lotta har pratat om någon liten pittoresk by i Italien eller den grekiska ön Santorini.
– Vi ska komma iväg, så är det bara, säger Lotta. Vi önskade oss pengar till en resa i bröllopspresent och det har vi fått ihop till. Det känns jättekul! Det är nästa moment vi längtar efter – att få komma iväg bara vi två. Vi är väldigt tacksamma över det också.
Och de fortsätter att ta en dag i taget och leva här och nu. Fler cellgiftsbehandlingar är planerade – under hur lång tid vet man inte.
– Men just idag är en bra dag och Elias mår bra, säger Lotta.

Text: Lina Norman Bild: Juliana Wiklund och Angelica Tånneryd

Läs reportaget vi skrev om Elias och Lotta – ” De ordnar hela vårt bröllop”

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...