Annons

Denise Huber var försvunnen i 3 år – hennes lik hittades i en frys…

KRIMINALFALLET: Denise Huber hade varit försvunnen i tre år när polisen fattade misstankar runt flyttbilen utanför John Famalaros hus. Först misstänkte de ett knarklabb, men verkligheten var mycket värre...

Mejla
Dela (9)
Pinna

Denise Huber

Denise Huber, till vänster, och hennes kompis Tammy Scriven.

Denise Hubers mördades och styckades

Den andra juni 1991 började som en mycket bra dag i Denise Hubers, 23, liv. Hon var precis klar med fyra års studier på college och till hösten skulle hon börja plugga på University of California.

Annons

Det firade hon med att på kvällen gå på en konsert med favoritartisten Morrissey i Inglewood i södra Kalifornien. Efter konserten gick hon till en bar för att ta en öl med en vän innan hon satte sig i sin lilla blå Honda för att köra hem till Newport Beach.
Det var sista gången någon, förutom hennes mördare, såg henne i livet.

Kom inte hem på natten

Morgonen efter konserten upptäckte hennes föräldrar Ione och Dennis Huber att deras dotter inte kommit hem på natten som hon lovat. De försökte få kontakt med henne genom att oroligt ringa runt till hennes vänner. Kanske hade hon sovit över hos någon av dem.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: Skylar mördades av sina kompisar

Det hade hon inte och i panik började föräldrarna och några av Denises närmaste vänner att själva söka efter henne. Kvällen efter körde hennes bästa väninna, Tammy Scriven, den väg som hon trodde det var troligast att Denise skulle ha kört från Inglewood.

Bara fem kilometer från Newport Beach fick Tammy syn på väninnans bil som stod övergiven på en rastplats vid sidan av vägen.
Polisen satte omedelbart igång en gigantisk insats med både hundpatruller och helikopter i sökandet efter Denise, men utan resultat.

Försvinnandet arkiverades

Dagar blev till veckor utan att det kom några uppgifter om den försvunna studenten. Polisen misstänkte att hon blivit bortförd från rastplatsen när hon höll på att byta däck, men eftersom efterforskningarna inte gav några resultat blev fallet till slut arkiverat efter åtta månader.

Läs också: Stjärnan Selena mördades av sin assistent

Där kunde gåtan om Denise Hubers mystiska försvinnande ha blivit liggande om det inte varit för att äkta paret Jack och Elaine Court råkat se en annons om ett större parti billig målarfärg.

Misstankar väcktes

Den nionde juli 1994 var de på väg genom öknen i Arizona till den lilla byn Prescott, 50 mil från Newport Beach, där de skulle träffa mannen som annonserade om den billiga målarfärgen.

Affären avslutades, men paret Court hade ändå en känsla av att allt inte var som det skulle. De frågade säljaren var målarfärgen kom från och när han inte ville säga det misstänkte de att det handlade om stöldgods.

Läs också: Han gick till sängs med en mördare

Under tiden hade Jack och Elaine lagt märke till att det stod en flyttbil från en hyrfirma parkerad utanför huset. De reagerade på att det verkade som om ingen kört med den på länge.

Gav registreringsnummer till polis

En ingivelse fick Elaine att skriva upp flyttbilens registreringsnummer. Hon gav det senare till en polisman hon kände och tyckte att det var något han borde kolla upp.

Det visade sig då att flyttbilen var anmäld stulen från hyrfirman i Kalifornien. Några dagar senare, den 13 juli 1994, körde polismannen Joe DiGiacomo ut till den angivna adressen för att undersöka fallet med stölden. Det var ingen hemma när han knackade på och han beslutade därför att sätta igång med att undersöka flyttbilen.

Läs också: Han hällde gift i hustruns dropp

Dörren till lastbilen var låst med ett kraftigt hänglås, men utifrån kunde han se att en röd förlängningskabel löpte in under dörren. Polismannen misstänkte då att det kunde röra sig om narkotikabrottslighet – att den stulna flyttbilen fungerade som ett mobilt amfetaminlaboratorium.

Hittade kvarlevor i frysen

DiGiacomo tillkallade därför narkotikapoliser, men när de bröt upp dörren upptäckte de att strömmen inte användes till ett mobilt knarklaboratorium utan till en stor frysbox.

En av narkotikapoliserna fick en chock när han skar upp den svarta plastförpackning som låg i frysen. Där låg kvarlevorna efter en kvinnokropp. Strax efter den fasansfulla upptäckten vimlade platsen av poliser som gjorde husrannsakan på gården.

Denise Huber

Den stora lastbilen som stod permanent parkerad på uppfarten började väcka uppmärksamhet.

Denise Hubers lik i frysen

På flera ställen inne i hemmet gjordes intressanta resultat. I en låda märkt med ”Juldekorationer” hittade man en stor hammare med intorkat blod och utöver det fann de kvinnokläder och en plånbok som tillhörde Denise Huber.

Men för att vara riktigt säkra på att den döda kvinnan i frysboxen verkligen var Denise var polisens tekniker tvungna att tina upp hennes kropp sakta med en vanlig hårtork för att de skulle kunna ta hennes fingeravtryck.

Läs också: Hon gömde ett lik i sin trädgård

Om upptiningen gjordes för snabbt riskerade hennes hud att smulas söder på grund av att kroppen legat tre år i frysen. Men arbetet gick bra och poliserna lyckades få fram ett användbart fingeravtryck som bekräftade att den döda var Denise.

Bevismaterialet säkrat

Precis när polisen skulle lämna gården med kvinnokroppen och det bevismaterial man säkrat på platsen kom ägaren hem. Han vägrade att säga något när poliserna grep honom och satte handfängsel på honom.

Den gripne, John Famalaro, 37, var född och uppvuxen i den lilla byn Prescott. Enligt hans syskon hade han som barn varit kuvad av deras dominanta och våldsamma mamma, vilket fick till följd att han var skygg och oförmögen att ha normal kontakt med andra människor.

Läs också: Bakom änkans tårar låg en kylig sanning

Som vuxen man hade han alltid levt ensam och aldrig haft några kärleksrelationer. Men märkligt nog visade sig inte hans sociala handikapp sig i affärsrelationer. Han hade inga problem att prata när det gällde att köpa eller sälja varor. Det var bara när det gällde privatlivet som han hade tunghäfta.

John Famalaro teg sig igenom både polisutredning och rättegång och ville inte svara på några frågor.

John Famalaro teg sig igenom både polisutredning och rättegång och ville inte svara på några frågor.

Mördades med slag mot huvudet

Enligt rättsläkarna mördades Denise med 37 slag mot huvudet. Blodet på hammaren som hittades hemma hos John Famalaro kom från henne och skaftet var fullt av hans fingeravtryck.

Vid tiden för Denises försvinnande bodde Famalaro i Orange County som ligger bara fyra mil från hennes föräldrahem i Newport Beach. Ett kvitto som polisen hittade avslöjade att han, två dagar efter att hon försvann, köpt en frysbox.

Läs också: Paret grävde upp ett lik – för kärlekens skull

Andra dokument visade att han hyrt en stor container där han troligen förvarat frysboxen med Denises lik innan han en månad senare stal flyttbilen och körde frysboxen till Prescott.

Motiv till mordet oklart

John Famalaro har fortsatt att tiga sig igenom hela polisutredningen och rättegångsförhören så det har därför inte blivit utrett om han förde bort den unga studenten med våld från rastplatsen eller om hon självmant följde med honom. Det har inte heller gått att klarlägga om hon blev våldtagen eller vad det var som fick honom att besinningslöst mörda henne med ett stort antal hammarslag.

Läs också: Fotbollsstjärnan blev seriemördare

Mordrättegången inleddes i maj 1997 och varade i sex veckor. Varje dag satt Denises föräldrar i rättssalen för att höra och se mannen som dödade deras dotter. När domen kom där Famalaro dömdes till döden för människorov och mord kände de en enorm lättnad.

Väntar i dödscell

2010 försökte hans advokat få domen omprövad på grund av att ett juridiskt fel ska ha begåtts under den första rättsprocessen. Men advokatens begäran avslogs och John Famalaro väntar fortfarande i en av de så kallade dödscellerna i San Quentinfängelset på att domen mot honom ska verkställas.

John Famalaro teg sig igenom både polisutredning och rättegång och ville inte svara på några frågor.

Text: Carsten Holst
Svensk bearbetning: Per-Ola Ohlsson
Bild: Focus News Agency och AOP

Läs också

 

Modekungen föll offer för en galning

versace-puff

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...