Annons

Delikat soppa med svamp och kikärter

Mejla
Dela (0)
Pinna

Kikärtssoppa

Kikärtssoppa med svamp

Persiljerot är en trevlig rot. Den är till förväxling lik palsternacka, men har plattare rotfäste. Perfekt i grytor eller som här i soppa.
● 4 pers ● ca 20 min

Svampfräs

1/2 liter blandad svamp,
t ex kantareller,
champinjoner
2 morötter
2 persiljerötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja

Soppa

400 g kikärter på burk
3 dl svampbuljong
1 dl grädde
2 tsk torkad mejram
salt och peppar

Servering

flingsalt
grovkrossad svartpeppar
färsk timjan

Annons
Gilla Allers på Facebook

1. Ansa svampen, skala rotfrukterna och tärna i 1 cm stora bitar. Skala och finskiva lök och vitlök.
2. Lägg alla ingredienserna till soppan i en mixer och kör runt tills den är slät. Häll i en kastrull och hetta försiktigt upp. Sjud soppan under tiden som du gör resten. Smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja och stek svampen, rotfrukten och löken var för sig. Salta och peppra.
4. Fördela soppan i uppvärmda koppar, eller i djupa tallrikar. Toppa med rotfrukt, svamp och lök. Strö på salt, peppar och färsk timjan.

Av Miki Cutic Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...