Annons

Annons

De här kvinnorna stickar kläder till frysande elefanter

När temperaturen utomhus började närma sig minusgrader, bestämde sig några kvinnor för att hjälpa elefanterna på djurcentret från att frysa. Nu har de virkat fantastiska pyjamas-liknande klädesplagg till elefanterna.


Elefanterna som bor på Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Centre i staden Mathura i norra Indien, har alla ett tragiskt förflutet. Många av dem har utsatts för slag, utsatthet och försummelse av sina tidigare ägare. På centret får de en lugn ålderdom och bli omhändertagna.

Annons
Ett gäng kvinnor virkar fantastiska pyjamas-liknande plagg till elefanterna så att de ska slippa frysa när temperaturen faller. Bild: Skärmdump/The Independent

Ett gäng kvinnor virkar fantastiska pyjamas-liknande plagg till elefanterna så att de ska slippa frysa när temperaturen faller. Bild: Skärmdump/The Independent

Läs också: Här matar Erik sin tama husgädda!

Blir lätt sjuka

Men när temperaturerna sjunker nattetid får elefanterna problem.

– Det är viktigt att skydda våra elefanter från kylan under den här extrema vintern eftersom de är svaga och sårbara efter att ha fått utstå så mycket misskötsel. Det gör dem extra mottagliga för sjukdomar som lunginflammation, säger centrets grundare Kartick Satyanarayan enligt The Independent.

Kylan förvärrar dessutom deras artrit, en ledinflammation som drabbar många av de räddade elefanterna.

För att hjälpa elefanterna har ett gäng kvinnor som bor i området gått samman. De har nu virkat stora pyjamas-liknande klädesplagg i färgglada mönster som elefanterna klätts i för att hjälpa dem hålla värmen. På bilderna som The Independent publicerat ser man bland annat att plaggen är kompletta med utrymme för benen och spänns fast under magen med hjälp av stora knappar i sidan.

Läs också: Små barn och stora hundar i ny bok

Räknar med att rädda ännu fler

Det tar ungefär fyra veckor för de godhjärtade lokalborna att färdigställa en pyjamas, skriver The Dodo. Än så länge har tre av centrets elefanter fått en egen pyjamas, och målet är att alla ska ha varsin lagom till nästa år. Under tiden får de andra nöja sig med filtar som visserligen värmer men som är långt ifrån så här färgglada.

På centret bor för närvarande 20 elefanter som har räddats från fångenskap hos bland annat maffia och cirkusar som har utsatt dem för extrem grymhet. Centret räknar med att rädda ytterligare 50 elefanter under 2017, och hoppas nu på att kunna expandera sitt markområde för att göra plats åt dessa.

Läs också: Sticka ett fint hundtäcke i reflexgarn

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...