Annons

Programledarens kalsongkupp – gjorde som Lill Lindfors

1985 genomförde Lill Lindfors sin geniala kjolkupp i Eurovision Song Contest. Under lördagens deltävling av Melodifestivalen, gjorde programledaren David Lindgren sin egen tolkning – och stod plötsligt utan kläder på scen.

Mejla
Dela (117)
Pinna

När Lill Lindfors ”tappade” kjolen på scenen i Eurovision Song Contest 1985, skapade hon tv-historia.

När alla länder framfört sina bidrag och man väntar på att röstningen ska stängas, tappar hon plötsligt kjolen och står på scenen i bara trosor och överdel.

Annons

Så här såg det ut när det begav sig 1985. Bild: IBL

Vad som först ser ut som en ren olyckshändelse, visar sig snabbt vara ett välplanerat trick – Lill Lindfors löser problemet genom att veckla ut en ny kjol ur sin topp.

”Troschocken” skapade rubriker och 30 år senare var Lill Lindfors chockad över att folk fortfarande kommer ihåg händelsen, har hon tidigare berättat.

David Lindgrens löfte: ”Inget naket”

I årets andra deltävling av Melodifestivalen som utspelades i Göteborg på lördagskvällen, skämtade programledaren David Lindgren friskt om sina tidigare ”nakenkupper” i programmet – och lovade redan inledningsvis att det inte skulle bli någon sådan ikväll.

David Lindgren. Bild: Mattias Hansson/IBL

– Det har jag lovat min fru, sa han i programmet.

I stället inledde han hela föreställningen med att dansa poledance och blöta ner sin skjorta i vatten. Men han kunde trots allt inte hålla sig från att ändå skoja till med publiken och alla tv-tittare och precis innan programmet var slut snubblade han ut på scenen samtidigt som han ”tappade” kläderna – precis som Lill Lindfors för 33 år sedan.

David Lindgren ”tappar” kläderna i Melodifestivalens andra deltävling. Bild: SVT

David Lindgren. Bild: SVT

Halar fram extrakläder

Och visst drar han paralleller till sin föregångares eleganta hantering av situationen, då han enkelt halar fram en flärp bakom kalsongerna som han drar över huvudet.

Bild: SVT

Till sist får han hjälp att få på sig en kavaj och slutför sitt uppdrag som programledare – enbart införd kalsonger på underkroppen.

David Lindgren får till sist hjälp med en kavaj av producenten Henric von Zweigbergk. Bild: SVT

Nu återstår att se om David Lindgrens kalsongkupp kommer att gå till historien på samma sätt som Lill Lindfors troskupp 1985.

Läs också:

Lill Lindfors om att tappa kjolen i tv: ”Publiken drog efter andan”


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...