Annons

Annons

Därför fryser du om händerna – och det kan du göra åt det

Fryser du ofta om händerna när du är på jobbet? Du är inte ensam. Här är en av de vanliga orsakerna som kan vara boven bakom problemet.


Flera orsaker: Därför fryser du om händerna

Att lida av kalla händer är inget ovanligt och det kan finnas flera anledningar till att du fryser om händerna. Men om du oftast fryser när du är på jobbet kan det vara en vanlig och ofta bortglömd orsak som ligger bakom – nämligen spända axlar.

Annons

– Även om det finns ett stort antal möjliga anledningar till ständigt kalla händer så kan en av orsakerna vara stelhet i axlarna, vilket är vanligt bland personer som jobbar vid en dator under en längre tid, säger massören Polly Stevens till Good Housekeeping och fortsätter:

– Spänningarna i axlarna kan orsaka ett lätt tryck på musklerna i armhålan som i sin tur kan bromsa blodflödet från arm till hand och orsaka kalla händer.

För att minska på spänningarna och förebygga kalla fingrar kan det hjälpa att stretcha, få en massage, röra på sig eller ta ett varmt bad för att få musklerna att slappna av. Lider du av kroniskt kalla händer och stela axlar bör du ta hjälp av en läkare samt få din hållning kontrollerad.

Inte stel i axlarna? Andra faktorer som kan vara boven bakom dina kalla fingrar är nervositet, rökning, stillasittande, ärftlighet, lufttemperaturen eller din klädsel.

 

Av: Nanna von Knorring
Bild: Shutterstock

Källor: Good Housekeeping, Vårdguiden

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Missa inte: Varför fryser jag jämt? 6 tänkbara förklaringar

varför fryser jag jämt

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...