Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaDags att göra i ordning pallkragarna


Det går att förbereda pallkragarna nu, eller ganska snart, även om du ännu inte kan plantera ut eller så i dem riktigt än. Det är bra att den gödslade jorden i bäddarna får vila ett par veckor före utplantering.
Vår trädgårdsmästare Henrik Hanell visar hur man gör.

Förbereder pallkrageodling

Annons

1. Rensa bort ogräs och luckra jorden till cirka 20 centimeters djup där pallkragarna ska stå. Luckringen behövs eftersom det här ska vara enbart en pallkrage per bädd.

En normalstor pallkrage är 20 centimeter hög. Merparten grönsaker föredrar större jorddjup än så. Två pallkragar ovanpå varandra är att rekommendera – då går det utmärkt att ställa dem direkt på exempelvis gräsmattan.

Placera ut pallkragarna

2. Placera ut pallkragarna. På annat underlag än bar och ogräsrensad jord behöver man bottna med svart marktäckväv som hindrar ogräs att växa upp men släpper igenom vatten. Väven ska sticka ut en decimeter på varje sida. På hårda ytor som marksten, berg, betong etc är det bäst att klä pallkragarna invändigt, inklusive botten, med väv.

Jord i pallkragarna

3. I med planteringsjord uppblandad med välbrunnen kogödsel. Kogödsel på säck är så pass mild att den är svår att överdosera.
Reglarna på bilden är fastskruvade innan jorden hälls i. De är praktiska att använda vid uppbindningen av tomatplantor och klätterärter.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...