Annons

Dagny Carlsson, 105: ”Jag vägrar att tänka på döden”

Dagny Carlsson, 105, har överlevt både nära och kära. I "Meltzer och döden" berättar Dagny hur hon helt tappade livsgnistan när maken Harry dog – men också hur hon hittade tillbaka till livsglädjen. "Man är skyldig sig själv att rycka upp sig."

Mejla
Dela (501)
Pinna

Dagny Carlsson gästade ”Meltzer och döden”

Bloggaren Dagny Carlsson föddes i maj 1912. I dag är den 105-åriga damen en rikskändis genom sin blogg.

Dagny Carlsson. Bild: IBL Bildbyrå

I kanal 5-programmet ”Meltzer och döden” träffar programledaren Christine Meltzer den 105-åriga bloggaren för att prata om livet – och döden.

Annons

Genom sitt långa liv har hon överlevt många av sina nära och kära – bland annat maken Harry som gick bort 2004.

Läs också: Nu kan du bli ett träd – efter döden

Paret gifte sig redan 1951 och fick över 50 år tillsammans. I programmet berättar Dagny om de de stora middagsbjudningar som de brukade ha hemma med minst tio gäster och dans. Och hur paret brukade dricka sitt morgonkaffe på balkongen i österläge och sedan eftermiddagskaffet på den andra balkongen.

Gilla Allers på Facebook

– Jag tycker att det är lite orättvist. Jag tycker att man borde få vara tillsammans till slutet, säger hon i programmet.

En ung Dagny och hennes make Harry. Bild: Kanal 5

”Trodde att jag skulle följa efter”

Efter Harrys död kände sig Dagny ”alldeles tillintetgjord”.

Läs också: Dagny Carlsson, 105, om #metoo: ”Värre nu än på min tid”

– Jag trodde att jag skulle följa efter honom ganska snart. Men när jag inte dog tänkte jag att jag fick fortsätta leva och göra någonting av livet. Man är skyldig sig själv att rycka upp sig och börja intressera sig för andra saker. Man kan inte bara gräva ner sig och tänka på död och elände, säger hon.

Dagny Carlsson och programledaren Christine Meltzer. Bild: Kanal 5

I dag väljer Dagny att omfamna livet och kasta sig ut i alla möjliga nya äventyr utan att tänka efter så mycket.

– Jag vägrar att tänka på döden. Jag vet ju att jag måste dö, men jag vet inte varför jag ska tänka på den? säger Dagny Carlsson i programmet.

Meltzer och döden sänds på måndagar klockan 21 i Kanal 5.

Missa inte: Dagny Carlssons revansch: ”Världens äldsta kändis”


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...