Annons

Annons

Dagny, 105, en av årets sommarpratare

105-åriga bloggaren Dagny Carlsson är en av årets sommarpratare i "Sommar i P1". Hon tycker inte att det var bättre förr, utan anser att livet är väldigt bra också efter hundra. "Jag har haft så trevligt så", säger hon till Sveriges radio.


Bloggaren Dagny, 105, sommarpratar i Sveriges radio

105-åriga Dagny Carlsson ska sommarprata.

Bloggaren Dagny Carlsson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

När Sveriges radio presenterade årets sommarvärdar i ”Sommar i P1”, är Dagny Carlsson den överlägset äldsta. 105 år gammal har gör hon succé med sin blogg ”Blogga med mig!” efter att ha gått en datakurs som 99-åring. Hon har också gett ut boken ”Livet enligt Dagny” där hon berättar om sitt liv och sin positiva inställning till livet.

Dagny sommarpratar i Sveriges radio

När Sveriges radios Bibbi Rödöö frågar Dagny hur det var när hon var ung, säger hon att mycket var annorlunda jämfört med nu.

Annons

– Inte var jag lika frimodig som de unga är nu. Det var sexuellt tabu, så man talade inte om sex, säger Dagny.

Läs också: Sven Melander om SR:s Sommar: ”Skitprogram”

Hur har då livet varit sedan hon fyllde hundra, undrar programledaren på presskonferensen.

– För mig har det varit pinlivat, jag har haft så trevligt så.

”Känner mig som en larv”

I sitt aktiva yrkesliv jobbade Dagny Carlsson som sömmerska och handläggare på Försäkringskassan. Hon gick i pension 1978. Hon har också synts på vita duken – hon har medverkat i dokumentärserien ”Det är inte så dumt att bli gammal” och i filmen ”Hundraåringen som smet från notan och försvann” spelar hon patient på ett äldreboende.

Läs också: Här är ALLA årets sommarpratare 2017

Årets yngste sommarvärd är komikern William Spetz, 21 år gammal. Han tycker om att umgås med Dagny Carlsson, säger han.

– Det är väldigt fascinerande, jag känner mig aldrig så nykläckt som när jag är med Dagny. Jag känner mig som en liten larv.

Dagny Carlssons program sänds den 10 juli.

 

Av: Allas.se

Bild: IBL

 

Missa inte: Bloggaren Dagny Carlsson visar ”ungdomar” hur man bokar tåg

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...