Annons

Annons

Chokladmousse med mandelspiral

Läcker krämig chokladtryffel som du enkelt gör så här elegant genom att spritsa ut den i glasen!


 Chokladmousse med mandelspiral

Chokladdessert i glas

• ca 6 pers

150 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
ev 1 msk konjak

Garnering

färska jordgubbar och physalis
mandelspiraler

1. Hacka chokladen.
2. Ge grädden ett uppkok och ta från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen smält och konsistensen är slät. Smaksätt eventuellt med lite konjak. Ställ åt sidan att kallna till en krämig konsistens.
3. Vispa den krämiga chokladtryffeln till en ljus och porös konsistens. Spritsa eller klicka moussen i exempelvis dessertvinglas. Garnera gärna med färska jordgubbar, physalis och mandelspiraler, se recept härnedan.

Mandelspiraler

Hyvla mandelmassa i smala strängar och linda dem runt exempelvis en penna för att få till formen. Ta bort pennan och lägg spiralerna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem på 200° i mitten av ugnen i 5-6 minuter.

Av Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

Annons



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...