Annons

Annons

Chokladbakelse med hallonmaräng

I receptet har vi använt fransk maräng som inte behöver gräddas i ugnen. Men man skulle kunna bränna av den med en brännare om man vill ha lite yta på marängen.


chokladbakelse

2 muffins 30 min

20 g smör
¼ dl strösocker
½ dl vetemjöl
½ tsk vaniljpulver
2 krm bakpulver
1 msk kakao
1 ägg

Hallonmaräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
saften av ½ citron
125 g färska hallon

Garnering
125 g färska hallon
1 msk lingonpulver
citronmeliss

Dessutom behövs
2 muffinsformar, gärna  av papp

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna.

Annons

Tillsätt ägget och rör till en slät smet. Fördela sme-
ten i två muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.

3. Hallonmaräng: Vispa äggvitor, socker och citronsaften över vattenbad tills sockerkristallerna har löst sig. Känn så att sockret smält. Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills smeten svalnat och blivit riktigt fast och vit. Mosa hallonen och vänd försiktigt ner i marängen.

4. Dela muffinsen på mitten och fördela marängen i mitten och ovanpå. Servera med färska hallon, lingonpulver och citronmeliss som dekoration.

Recept: Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...